Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ηχώ Τυμπάνων Τουρκικής Επέλασης Αναφέρουν Ξένοι

...η Ελλάδα είναι το επόμενο πεδίο της μάχης, σ’ ένα-δυο χρόνια


Ενώ ιθαγενείς «φύλακες» περί άλλα τυρβάζουν

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Η Τουρκία εγκαθιστά στρατιωτική Βάση στη Σομαλία, νοτιο-ανατολική αφρικανική χώρα, στρατηγικής σημασίας, στην έξοδο της Ερυθράς Θάλασσας προς τον Ινδικό Ωκεανό.
Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει στρατιωτική βάση, 3.000 ανδρών, στο Κατάρ, κρατίδιο υψηλής γεωπολιτικής και γεωοικονομικής στρατηγικής σημασίας, στο μέσο του Περσικού Κόλπου, απέναντι στο Ιράν.
Η Τουρκία θα εισβάλει στη Συρία με 40 τανκς και χερσαίες δυνάμεις «για να τιμωρήσει τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. για την τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου.
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν υπεραισιόδοξη -ή έστω… πρόωρη- τη διάγνωση περί φιάσκου και εγκατάλειψης των νέο-οθωμανικών σχεδίων, από τους Ερντογάν-Νταβούτογλου. Αποδεικνύουν ότι η πολυδιάστατη επεκτατική επιχείρηση συνεχίζεται ανεμπόδιστη, ότι διαθέτει όχι απλώς την ανοχή αλλά την ενθάρρυνση των συμμάχων και εταίρων μας, ΗΠΑ και γερμανικής ΕΕ, οι οποίοι δεν συγκινούνται με την εθνοκάθαρση που μαίνεται στις κουρδικές επαρχίες, ούτε από την αμείωτη προώθηση ισλαμικού μεταναστευτικού ρεύματος, που υποθάλπει την ανάφλεξη εθνο-θρησκευτικών συρράξεων στην Ευρώπη.
Η ηλεκτρονική επιθεώρηση Foreign Policy Diary δημοσίευσε προ τριών εβδομάδων άρθρο με τίτλο (στον ενεστώτα) « Η Τουρκία Επιδιώκει να Γίνει Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία».
Μιλώντας για πολιτική «παντουρκισμού» και «πανοσμανισμού», ο αρθρογράφος αναφέρθηκε στην άσκησή της στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Κεντρική Ασία, στην Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική, εγγίζοντας συμφέροντα της Ρωσίας, του Ιράν, της Ε.Ε. και ακόμη του Ισραήλ.
Το άρθρο προκάλεσε επιστολή, το γεωστρατηγικό ενδιαφέρον της οποίας επέσυρε την προσοχή του ρωσικής καταγωγής και αμερικανικής διαμονής εξαιρετικού γεωστρατηγικού αναλυτή Saker, που την επρόβαλε στην μεγάλης διεθνούς εμβέλειας και προσοχής ιστοσελίδα του. Το παρόν σημείωμα στοχεύει στην προβολή αυτού του κειμένου και στην ελλαδικήν οθόνη, χωρίς βέβαια ιδιαίτερη ελπίδα ότι θα συγκινήσει τον κ. Τσίπρα ή και τον κ. Μητσοτάκη. Πάντως οι ακόμη ΄Ελληνες ας πληροφορηθούν ότι…
Με τίτλο « Η Οθωμανική Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», ο Σέϊκερ έγραψε: Το παρακάτω σχόλιο επελέγη μεταξύ αυτών που συνώδευσαν το άρθρο περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πιστεύουμε ότι παρουσιάζει μια πρόσθετη διάσταση των πραγματικών φιλοδοξιών της Τουρκίας και ότι αποκαλύπτει περισσότερες πλευρές των πραγματικών προθέσεων της.»
Η Ελλάδα το επόμενο πεδίο πολέμου…

Ιδού το κείμενο:
« Δυο ακόμη τεμάχια στο πάζλ, που δεν αναφέρθηκαν στο άρθρο, για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας:
Πρώτον, η Τουρκία συμφώνησε να δημιουργήσει μια νέα ναυτική βάση στην Αλβανία, ουσιαστικά αποκτώντας λόγο στην Αδριατική, στο Ιόνιο και στα Στενά του Οτράντο, απειλώντας τις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Κροατία και προβάλλοντας την ισχύ της πολύ πέραν των συνόρων της.

Δεύτερον, η παρανοϊκή επιμονή της ΕΕ και ειδικά της Γερμανίας να ευνουχίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με τη μείωση του προϋπολογισμού τους, κατά τουλάχιστον 50%, τα δυο τελευταία χρόνια, δια των μέτρων λιτότητας της Τρόικας, οδηγεί σε μια κατάσταση πάρα πολύ επικίνδυνη ( οι ελληνικές Ε.Δ. στερούνται πυρομαχικών και ανταλλακτικών) και ένα μεγάλο κενό ισχύος στα Βαλκάνια, το οποίο κανένας «ευρωπαϊκός στρατός», (τον οποίο πρότεινε ο Σόιμπλε) δεν μπορεί να γεμίσει.
Η Τουρκία προχωρεί βαθμιαία τώρα στον έλεγχο και στην προσάρτηση των τμημάτων του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού και οποιωνδήποτε υποθαλάσσιων πετρελαιο- πηγών, από βορρά ( Θάσου) έως νότου ( πεδίο Λεβιάθαν, νοτίως της Κύπρου). Οι τρείς πολύ πρόσφατες, παράνομες τουρκικές Νόταμ, που διεκδικούν μεγάλα ελληνικά νησιά, εθνικά ύδατα και εναέριο χώρο ως πεδία για τις ασκήσεις του τουρκικού στόλου σε όλη τη διάρκεια του 2016, σε συνδυασμό με την προγενέστερη διακήρυξη ότι « υπάρχουν πολυάριθμα νησιά στο Αιγαίο υπό ελληνική κατοχή», είναι σημάδι πολύ καθαρό και άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα.
Επιπλέον η Τουρκία φιλοδοξεί επίσης να προσαρτήσει τη Θράκη χρησιμοποιώντας τις εκεί τουρκογενή και μουσουλμανική μειονότητες (Πομάκους) ως πρόσχημα για εισβολή (βλέπε την «Επιχείρηση Βαριοπούλα» ή Σκάνδαλο Balyoz Harekâti, που προέβλεπε εισβολή από τον ΄Εβρο το 2003, μέχρι και την πρόσφατη απόκτηση από τον τουρκικό στρατό πολυάριθμων εξειδικευμένων τανκς για τη δημιουργία στρατιωτικών γεφυρών όσο και τις σχετικές ασκήσεις διάβασης του ποταμού από την 1η τουρκική στρατιά, πέρυσι το καλοκαίρι.)
Αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να επεκταθεί βαθειά στα Βαλκάνια, ανακαταλαμβάνοντας εδάφη που κάποτε κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία για να τα ενσωματώσει στη νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Το μόνο που εμποδίζει και καθυστερεί αυτό το « στενό παράθυρο ευκαιρίας της», όπως λέχθηκε στο βίντεο, είναι η ρωσική επέμβαση στη Συρία και η κουρδική εξέγερση στο εσωτερικό της χώρας.»

Η Ε.Ε. και Γερμανία από την άλλη πλευρά κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν την πλήρη αδυναμία τους, παρακαλώντας και προσπαθώντας να εξαγοράσουν τον Ερντογάν για την πλημμύρα μεταναστών/προσφύγων στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν πλήρες χάος στα Νότια Βαλκάνια καταστρέφοντας συστηματικά και εξαφανίζοντας τον προηγουμένως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, συγκεκριμένα την Ελλάδα –τις υποδομές της, την οικονομία της, τις στρατιωτικές δυνάμεις της και την ακτοφυλακή και τον λαό της. Και όλα αυτά για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες, να τρομάξουν τους Ποδέμος στην Ισπανία και φυσικά για να βοηθήσουν μερικούς δικούς τους να γίνουν εξωφρενικά πλούσιοι με αυτή την μεγάλη ληστεία.
Σημειώστε το: Εάν η Τουρκία δεν κατορθώσει να δημιουργήσει ένα τουρκμενο-τζιχαντιστικό κράτος, αλλά πετύχει με κάποιο τρόπο να καθυποτάξει τους Κούρδους της Τουρκίας, η Ελλάδα είναι το επόμενο πεδίο της μάχης, σ’ ένα-δυο χρόνια.»
Αυτές τις επισημάνσεις ανώνυμου σχολίου, σε άρθρο σε διεθνούς επιθεώρησης εξωτερικής πολιτικής, ο Σέϊκερ, πρώην στρατηγικός αναλυτής ευρωπαϊκής μυστικής υπηρεσίας, έκρινε σκόπιμο να υιοθετήσει και να προβάλλει –δείχνοντας έτσι και το ενδιαφέρον/φροντίδα του για την Ελλάδα.
Μερικοί ξένοι μοιάζει να νοιάζονται για την τύχη αυτής της χώρας, περισσότερο από τους εκλεκτούς του λαού της…

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...