Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

PKK: σκοτώσαμε 417 τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς.

A portrait of Ocalan and the PKK flag at the Qandil Mountain base. Photo: AFP. 
Η ένοπλη πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) δημοσιοποποίησε ένα απολογισμό από τις πρόσφατες συγκρούσεις του με τον τουρκικό στρατό.
Υποστηρίζει ότι σκότωσε 417 Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι έχασε 42 μαχητές στις αψιμαχίες και στις αεροπορικές επιδρομές.
Οι Δυνάμεις άμυνας του Λαού πτέρυγα του ΡΚΚ το γνωστό HPG σε ανακοινωθέν την Παρασκευή αναφέρει ότι από την 24η Ιουλίου ημέρα έναρξης των συγκρούσεων η τουρκική κυβέρνηση εξεπέλυσε 62 επιθέσεις κατά της οργάνωσης ενώ αντίθετα το HPG ανταπέδωσε με 191 επιθέσεις στο εσωτερικό τηςΤουρκίας.
Τούρκοι αξιωματούχοι εξέδωσαν διαφορετικό απολογισμό για τα  θύματα. Η Άγκυρα υποστήριξε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 814 αντάρτες του ΡΚΚ, κυρίως στις αεροπορικές επιδρομές στο ημιαυτόνομο Κουρδιστάν του Ιράκ. Η Τουρκία παραδέχθηκε επίσης ότι μόνο 60 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ.
Το PKK δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του το Σάββατο βίντεο από επίθεση του κατά  αγωγού φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδας στον αγωγό Shah Deniz που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία.

Cθγηθ Cωφωυ Cυβθιλ
Το Shah Deniz είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, και αντλείται από διάφορες εταιρείες, όπως η βρετανική BP και η κυριότερη  δημόσια εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν η SOCAR.Ανάλογες επιθέσεις έχουν γίνει και στο αγωγό από Ιράν Τουρκία όσο και σε αυτόν από Κιρκούκ.(rudaw 29/8/15)

http://dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...