Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ρώσοι Πεζοναύτες από την Συρία θα «εξαπλωθούν» σταδιακά στο Ιράκ για να «ενωθούν» με τους Ιρανούς φρουρούς!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
(Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )


Εδώ και 20 ημέρες έχουμε σε  πλήρη εξέλιξη από το Κρεμλίνο ενός πραγματικά «τρομερού» σχεδίου το οποίο αφορά ολόκληρη την Μέση Ανατολή.και την Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης  της Ελλάδος, της Τουρκίας και του κράτους του Κουρδιστάν  που «αναδύεται».

Το σχέδιο αυτό πραγματοποιείται αιφνιδιαστικά σε μικρά «κομμάτια» περιλαμβάνοντας όλα τα μέτρα της περιβόητης  ρωσικής « Maskirovka»( απόκρυψη -παραλλαγή). Απώτερος σκοπός είναι  η «ένωση» των δυνάμεων του ρωσικού στρατού με τους Ιρανούς φρουρούς της επανάστασης με παράλληλη  «εκμηδένιση» του ISIS , για να κερδηθεί ο έλεγχος των κοιτασμάτων της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.(!!)

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Al-Rai του Κουβέιτ Eliyadzha Magnier σε ανταπόκριση του από την Δαμασκό ανέφερε και αυτός την άφιξη  επίλεκτων Ρώσων Spetsnaz  και  ειδικών στρατιωτικών μονάδων που περιλαμβάνουν και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες  στις πόλεις  Χάμα, Χαλέπι, Χομς και  φυσικά στην Δαμασκό.

Η Ρωσία κινείται από το στάδιο  της «αθόρυβης  υποστήριξης»  του Ασάντ στο επόμενο στάδιο της   επιχείρησης « Russian Desert Storm».

rusian army
 

Αυτήν την στιγμή, μιλάμε για 2.500 ειδικούς στρατιωτικούς  «εμπειρογνώμονες» και στρατιώτες. Η αποστολή τους είναι η μελέτη της καταστάσεως επιτόπου και η εκπόνηση «οδηγιών»  σχετικά με την «φύση» της ρωσικής ανάπτυξης στην Συρία, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από αυτή  που πραγματοποιήθηκε  στο Αφγανιστάν το 1979.

Ο Σύρος  διοικητής στην περιοχή του  Zabadani δήλωσε στην εφημερίδα  Al-Rai: « Υπάρχει ένας αριθμός ρωσικών μονάδων.

Τον μεγαλύτερο ρόλο «παίζει»  η ομάδα των περίφημων ελευθέρων σκοπευτών και αναγνώρισης της GRU( (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) , καθώς και οι Ρώσοι ειδικοί στον αστικό πόλεμο.   Η μονάδα  ονομάζεται «Απόσπασμα   Ιβάνοφ».

Η μονάδα των Ρώσων ελευθέρων σκοπευτών, έφτασε πρόσφατα στην πόλη  Zabadani. Οι άνδρες της  έχουν πραγματοποιήσει ήδη κάποιες βολές σκοτώνοντας    αρκετούς Τζιχαντιστές. Η πολύ «δουλειά « όμως για αυτούς του επίλεκτους άνδρες του ρωσικού  στρατού είναι  στο  Χαλέπι.

Η Ρωσία εξακολουθεί να προσφέρει στην Συρία  μια  « αθόρυβη υποστήριξη» με την παροχή σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Θα πρέπει ΟΜΩΣ να περιμένουμε την ανάπτυξη και  μεγάλων στρατιωτικών μονάδων που  θα υποστηρίζονται από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, τονίζει το δημοσίευμα 

Σύμφωνα με πηγή η παρουσία ρωσικών μεραρχιών  θα αυξηθεί δραματικά στο εγγύς μέλλον.
Υπάρχουν δύο πτυχές της ρωσικής επέμβασης στη Συρία. Πρώτον, το μέτωπο θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και  υποστήριξη για την  επέκταση του ρωσικού θύλακα  .Αναμένεται η απελευθέρωση των συριακών εδαφών και  πόλεων. 

Η δεύτερη φάση, αφορά «καθαρά» την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και όλων των άλλων ομάδων των  εξτρεμιστών στην Συρία, χωρίς καμία εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης FSA. 

Δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, οι οποίες θα επεκταθούν και ΜΕΣΑ στο έδαφος του Ιράκ. Το Κρεμλίνο έχει αποφασίσει να καταπολεμήσει την τρομοκρατία με όλα τα μέσα για να « καταστρέψει» αντί να αποτρέψει την τρομοκρατία.

Ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματικός δήλωσε: «Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, η οποία καταφθάνει συνεχώς προς την  Συρία, μπορεί να « παραδοθεί»  στα χέρια της « σιιτικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ ». Για μας είναι σαφές ότι η μοίρα της Δαμασκού και της «Χεζμπολάχ» είναι στρατηγικά συνδεδεμένη.Σε κάθε όπλο που έχει  το Ιράν στην Συρία, υπάρχει και «μια Χεζμπολάχ». Σε απάντηση στο γεγονός ότι το Ισραήλ «ανησυχεί» για συμφέροντα της δικής του  εθνικής   ασφάλειας,  μπορεί να προβληθεί  το γεγονός ότι απειλείται ΑΜΕΣΑ η Ρωσία και η δική της εθνική ασφάλεια, από την  απειλή της εξάπλωσης της τρομοκρατίας. Η Ρωσία δεν διεξάγει μια  μεμονωμένη μάχη, αλλά διεξάγει έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία και αλλού στο έδαφος του εχθρού. Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει και δεν θα εγκαταλείψει  αυτόν τον πόλεμο, ανεξάρτητα από την πιθανή διεθνή πίεση», καταλήγει ο ανταποκριτής της εφημερίδας  του Κουβέιτ.

Η ουσία είναι ότι η Μόσχα «ομιλεί» για πόλεμο κατά της  παγκόσμιας τρομοκρατίας , αποκτώντας έτσι  το «ηθικό δικαίωμα» να επέμβει  και στο Ιράκ αλλά και οπουδήποτε αλλού κρίνει αυτή.
Η σύνδεση του ρωσικού στρατού με τον Ιρανικό,  έχει αποφασιστεί εδώ και έξι μήνες κατά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού στην Τεχεράνη. Έχουμε δηλαδή έναν «ανατολικό  συνασπισμό» ο οποίος «κινείται» σαφέστατα  κατά του ΝΑΤΟ,  από την Ρωσία, το Ιράν , την Συρία, την Χεζμπολάχ, και στο βάθος «έρχεται» με ταχύτητα η Κίνα. Το «παιχνίδι»  των Ρώσων δεν αφορά μόνο την Συρία αλλά και την Υεμένη στην οποία οι σιιίτες Χούθις «ελέγχουν» την χώρα. Επίσης η Αίγυπτος αποτελεί βασικό « προγεφύρωμα» της Μόσχας στο θέμα αυτό.

Τα  τεράστια κοιτάσματα της Αιγύπτου, της Ελλάδος στην Κρήτη, του Ισραήλ, της Κύπρου, του Ιρακινού Κουρδιστάν , και η Μέση Ανατολή αποτελούν το δέλεαρ για να «συγκεντρωθούν» όλες οι υπερδυνάμεις στην περιοχή ΑΥΤΗ και να γίνει ότι αυτό που είναι «προγραμματισμένο» να γίνει.





ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...