Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία «ετοιμάζει» αντίμετρα στο Καλίνινγκραντ εάν οι ΗΠΑ αναβαθμίσουν τα πυρηνικά όπλα τους στη Γερμανία.

Ενώ εδώ και δύο ημέρες είχε ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις για το ζήτημα της Συρίας έστω με «αβέβαια» αποτελέσματα,
αιφνιδιαστικά δημιουργήθηκε μέγα θέμα με τις αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61-12, στην πόλη Büchel στο έδαφος του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας στην Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το άρθρο μας με τίτλο (Οι ΗΠΑ «μεταφέρουν» 20 ατομικές βόμβες B61-12 σε γερμανικό έδαφος! Άμεση αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ), σύμφωνα με το οποίο είχαμε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για την ενέργεια αυτή εκ μέρους των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας χθες σχετικά με την είδηση ΤΟΝΙΣΕ ότι, «μας ανησυχεί  ότι οι χώρες που δε διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αποθηκεύουν στο έδαφος τους τέτοιας ισχύος οπλικά συστήματα. Αυτό αποτελεί  παραβίαση των άρθρων 1 και 2 της Συνθήκης για την μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων».

ΣΗΜΕΡΑ, ο εκπρόσωπος του Β.Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, «απείλησε» ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει σοβαρά αντίμετρα για να αποκαταστήσει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη. Εάν επαληθευτούν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναβαθμίσουν την πυρηνική τους δύναμη στη Γερμανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα αντίμετρα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αφορούν την περιοχή του Καλίνινγκραντ με την πιθανή μεταφορά πυρηνικών πυραύλων Topol, είτε με την όπλιση με πυρηνικές κεφαλές των πυραύλων ISKANDER -M. Όπως και να έχει το ζήτημα η Ρωσία θα αντιδράσει και μάλιστα «δυναμικά», σύμφωνα με το Ρώσο Πρόεδρο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε την εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης και συγκεκριμένα του τηλεοπτικού καναλιού ZDF, αναφέροντας  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να τοποθετήσουν τουλάχιστον 20 πυρηνικές βόμβες  B61- σε Αεροπορική Βάση.

«Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ. «Και χωρίς αμφιβολία θα απαιτήσει από την Ρωσία να ληφθούν  τα αναγκαία αντίμετρα για την αποκατάσταση της στρατηγική ισορροπίας και της ισοτιμίας»στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr οι νέες αυτές αμερικανικές βόμβες B61-12, διαθέτουν μεγαλύτερη ακρίβεια και καταστροφική ισχύ από αυτές που ευρίσκονταν στη χώρα. Μία τέτοιου τύπου βόμβα ισοδυναμεί με 80 βόμβες σαν και αυτές που έπεσαν στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς το 1945.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...