Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κίνα προς Συρία: "Θα στείλουμε στρατό αν το ζητήσετε - Κοινός μας αντίπαλος η Τουρκία" - Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί (vid, φωτο)

του Βασίλη Καπούλα
 
Η Κίνα είναι έτοιμη να στείλει και αυτή στρατεύματα στη Συρία αν η Συρία το ζητήσει για να πολεμήσει του Ουιγούρους τζιχαντιστές που υποστηρίζει η Τουρκία πριν αποτελέσουν απειλή για την εθνική της ασφάλεια σύμφωνα με τους Ισραηλινούς!


Αυτό μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ δείχνοντας την στρατηγική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αλλά και το λόγο που Συρία-Αίγυπτος ζήτησαν να μπουν στην Οργάνωση Συνεργασίας Σανγκάης (CSO) τον οργανισμό που ουσιαστικά διευθύνουν Κίνα και Ρωσία.


Κοινός τους αντίπαλος είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν και η φιλοδοξία του να ανασυγκροτήσει τον "Τουρκικό κόσμο από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.


Αυτό που προκάλεσε και αποτέλεσε απειλή για την Κίνα ήταν η πολεμική στολή του Ουιγούρου που φόρεσε ο Τούρκος στρατιώτης κατά την υποδοχή του Παλαιστινίου Προέδρου Αμπάς στο νέο παλάτι του Ερντογάν.


Oι Ουιγούροι Τούρκοι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από τον Ερντογάν και ευθύνονται για αμέτρητες τρομοκρατικές επιθέσεις σε επαρχίες της Κίνας, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη Συρία όπου έχουν δημιουργήσει βάση και από εκεί μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Κίνα.


Σύμφωνα με Ισραηλινά και ρωσικά ΜΜΕ, 3.500 Ουιγούροι έχουν εγκατασταθεί σε ένα χωριό κοντά στο Jisr-al Shagour στη Συρία όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται κοντά στο Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) που συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Army of Conquest (τζιχαντιστική οργάνωση, Στρατός Κατάκτησης) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται υπό την επίβλεψη της ΜΙΤ η οποία έχει κατηγορηθεί για προμήθεια πλαστών διαβατηρίων και στρατολόγηση Κινέζων Ουιγούρων για να διεξάγουν τζιχάντ στη Συρία!


Οι νέες αυτές πληροφορίες έρχονται στον απόηχο της κατάληψης από το TIP Συριακής αεροπορικής βάσης στην οποία είχαν φωτογραφηθεί με μαχητικά MIG αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό και μετά τη βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ όπου ο βομβιστής ήταν Ουιγούρος Τούρκος.


Ενδιαφέρον είναι ότι  πρόκειται για την ίδια συμμορία που επιτέθηκε στην πρεσβεία της Ταιλάνδης στην Τουρκία και σχετιζόνταν με τους Τούρκους Γκρίζους Λύκους.


Σύμφωνα με αναλυτή του IHS Jane’s, Anthony Davis’s, οι Γκρίζοι Λύκοι είναι οι ένοχοι αφού είχαν συμμετάσχει σε αντι-Κινεζικές διαδηλώσεις και βίαιες διαμαρτυρίες τον περασμένο Ιούλιο.


Με την υποστήριξη της Τουρκίας στον Army of Conquest, το TIP έχει διαδραματήσει ένα σημαντικό ρόλο-κλειδί στον συνασπισμό κατά του Μ.Άσαντ και στην ήττα του στρατού της Συρίας στο Jisr al Shughour.


Ο πιο επιφανής τζιχαντιστής του TIP που έγινε γνωστός από βίντεο των συγκρούσεων στη Jisr al Shughur ήταν ο Abu Ridha al-Turkistani. Σε βίντεο τον είχαμε δει να οδηγεί τους τζιχαντιστές σε ένα κτίριο, να σκαρφαλώνει σε ένα βράχο και να υψώνει τη μαύρη-άσπρη σημαία της Jabhat al Nusra στην οποία ήταν γραμμένη στα Αραβικά "Turkistan Islamic Party".


Αυτοί οι Ουιγούροι τζιχαντιστές έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά σημαντικών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Κίνα το 2013 και 2014 με κάποιους Ουιγούρους καλούσαν σε Ιντιφάδα ενάντια στην κινεζική κυβέρνηση.


Τώρα που το TIP έχει δημιουργήσει βάση στη Συρία και επεκτείνει την παρουσία τους και τη στρατολόγηση τζιχαντιστών με τουρκικούς σπόνσορες, η Κίνα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το δόγμα του 2013 "Εξάλειψη του ΕΤΙΜ πριν η απειλή μεγαλώσει" και να αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία!


Δεν είναι δύσκολο για την Κίνα να αναλάβει δράση όταν απειλείται η κυριαρχία της, η εδαφική της ακεραιότητα , η οικονομική της ανάπτυξη και η επιβίωση του καθεστώτος της.


Στην σύνοδο κορυφής Ασφαλείας της Ασίας το 2011, ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας Liang Guanglie απαρίθμησε τα ζωτικά συμφέροντα της Κίνας ως εξής:


"Τα ζωτικά μας συμφέροντα περιλαμβάνουν οτιδήποτε σχετίζεται με την κυριαρχίας μας, την σταθερότητα και το είδος διακυβέρνησης μας. Η Κίνα ακολουθεί τον σοσιαλισμό. Αν υπάρχει οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής μας από αυτό το μονοπάτι θα θιχτούν τα ζωτικά μας συμφέροντα. Ή αν υπάρχει οποιαδήποτε προσπάθεια ενθάρρυνσης τμήματος της Κίνας για ανεξαρτητοποίηση αυτό επίσης θα πλήξει τα ζωτικά μας συμφέροντα σχετικά με την επικράτεια μας, σε έδαφος και αέρα.Τέλος, οτιδήποτε σχετικά με την εθνική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας αποτελεί ζωτικό μας συμφέρον".


Αν το TIP συνεχίζει να κερδίζει ισχύ μέσα στο εσωτερικό του Army of Conquest το οποίο αποτελείται από τζιχαντιστικές οργανώσεις, σαλαφιστές εξτρεμιστές και την Αλ Κάιντα, η επαρχία Σιντζιάνγκ μπορεί να γίνει το νέο Αφγανιστάν και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Συρίας και Ιράκ με τοπικούς τζιχαντιστές να προχωρούν σε διασυνοριακά επεισόδια, στρατολόγηση ξένων μαχητών και να απολαμβάνουν την υλική και διπλωματική υποστήριξη από την Τουρκία και άλλες ξένες δυνάμεις με την ίδια ιδεολογία και τα ίδια κοινά συμφέροντα.


Ο Μ.Άσαντ είναι ο νόμιμος και αναγνωρισμένος πρόεδρος της Συρίας. Αν ο Άσαντ το ζητήσει και δώσει την άδεια στη Ρωσία, τη Κίνα και άλλα μέλη του SCO να τον βοηθλήσουν στρατιωτικά αυτό θα είναι εναρμονισμένο με τους διεθνείς νόμους. Αυτό είναι που το διαχωρίζει με τον τωρινό συνασπισμό των ΗΠΑ κατά του ISIL ο οποίος δεν λειτουργεί υπό την ομπρέλα των Η.Ε και δεν έχει την άδεια της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.


Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν διεξάγει έναν ισλαμιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων στη Κίνα, Κούρδοι, Άσαντ, Σίσι, Νετανιάχου, μαχητές της Αλ Κάιντα, Στρατός Κατάκτησης, Μουσουλμανική Αδελφότητα, Χαμάς. Δεν προκαλεί απορία πως η Συρία και η Αίγυπτος ζήτησαν και οι δύο να μπουν στην συνασπισμό SCO (Οργανισμός Συνεργασίας Σανγκάης) τον Ιούνο αυτό το χρόνο, ένα ευρασιατικό πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό οργανισμό που κυριαρχούν Ρωσία και Κίνα και περιλαμβάνει επίσης Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν ενώ θα μπουν Ινδία και Πακιστάν.


Συρία και Κίνα αντιμετωπίζουν και οι δύο κοινές απειλές από τον Στρατό Κατάκτησης  ο οποίος επιτίθεται στον Άσαντ και στην επαρχία της Κίνας Σιντζιάνγκ.


Αυτό που ανησύχησε τους Κινέζους όπως παρατήρησε ο Peter Lee είναι ότι κατά την επίσκεψη του Παλαιστινίου Προέδρου Αμπάς στον Ερντογάν στο νέο προεδρικό παλάτι τον Ιανουάριο του 2015, ένας από τους 16 φρουρούς-στρατιώτες που ήταν ντυμένοι με ιστορικές πολεμικές στολές ήταν Ουιγούρος!


Κάθε πολεμιστής αντιπροσωπεύει έναν από τις 16 μεγάλες ή ιστορικές Τουρκικές αυτοκρατορίες που τιμούνται στην Τουρκία, μια από την οποία ήταν η Ουιγουρική Khanate η οποία ήταν υποτελής στην δυναστεία του Tang όταν η Κινεζική Αυτοκρατορία ήταν αδύναμη. 


Χάρη στην Χουριέτ, τώρα γνωρίζουμε πως ο Ουιγούρος πολεμιστής ήταν ο έκτος άντρας από την κορυφή στα σκαλοπάτια στα αριστερά.


Με τον Ερντογάν να επεκτείνει την επιρροή της Τουρκίας στη Συρία και τις φιλοδοξίες του να ανασυγκροτήσει τον "Τουρκικό κόσμο από την Αδριατική θάλασσα μέχρι το Σινικό Τείχος, θα πρέπει το μέλος του SCO η Συρία να ζητήσει βοήθεια και να δώσει άδεια στη Κίνα να στείλει στρατεύματα κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού να πολεμήσει ενάντια στο ΕΤΙΜ πριν αποτελέσει απειλή...
erdogan steps
27392229 warriors numbered



ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...