Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αμερικανός αρχηγός στρατού : «Το NATO μπορεί να αποκρούσει την Ρωσία και τους ισλαμιστές ταυτόχρονα».

Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός  Μάρτιν Ντέμπσευ  ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ έχει αρκετή δύναμη για να...
αποκρούσει τον ισλαμικό στρατό  ISIL και να αποτρέψει την Ρωσία την ίδια στιγμή, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
«Ο  Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) έχει αρκετή δύναμη για να ασχοληθεί και με το Ισλαμικό Κράτος και με την αποτροπή της Ρωσίας «ταυτόχρονα» , δήλωσε ο ίδιος  σε συνέντευξη σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
«Η Ρωσία έχει μεγάλες  στρατιωτικές δυνατότητες , αλλά αυτοί( οι Ρώσοι)  ΕΑΝ έχουν την πρόθεση να κάνουν  κακό στην συμμαχία , δεν θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν», είπε ο Dempsey, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.
«Η αμερικανική ηγεσία του ΝΑΤΟ διατηρεί  αρκετή μεγάλη  στρατιωτική δύναμη για να ασχοληθεί με την Ρωσία, καθώς και με τους ισλαμιστές», συνέχισε ο Dempsey.
«Το ΝΑΤΟ είναι αρκετά μεγάλο, αρκετά ισχυρό  και αρκετά σταθερό,  για να είναι σε θέση να ασχοληθεί  και με τις δύο απειλές ταυτόχρονα», δήλωσε ο Αμερικανός αρχηγός  του στρατού των ΗΠΑ.
Ο Στρατηγός  Μάρτιν Ντέμπσευ  ήταν στην Τουρκία για να παραστεί στην συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο.
Ο ίδιος  σημείωσε ότι η άνοδος του ισλαμικού κράτους οφείλεται σε παράγοντες όπως είναι η αστάθεια , οι φιλοδοξίες  διαφόρων τρομοκρατικών  ομάδων και οι  εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις  στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.
«Τα βασικά ζητήματα που επέτρεψαν [το Ισλαμικό Κράτος] να  δημιουργήσει αυτήν την κατάσταση δεν έγιναν  από μόνα τους , αλλά  τα θέματα αυτά δεν πρόκειται να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο  Dempsey .
«Το ΝΑΤΟ έχει στην νότια πλευρά του μια απειλή, και  η συγκεκριμένη απειλή απαιτεί να την εξετάσουμε από όλες τις πλευρές», κατέληξε ο ίδιος.
Σε ανάλυση από  την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η διάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ασχολήθηκε με την ευρωπαϊκή κρίση , το ζήτημα της μετανάστευσης και την αποστολή δυνάμεων  της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το  αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.
σχόλιο Γ.Θ : Η αυτοκρατορία του κακού μιλάει πλέον απροκάλυπτα περί σύγκρουσης με την Ρωσία.
Θυμηθείτε το βλέμμα όλων αυτών που πριν 6-7 χρόνια τους μιλούσατε περί τρίτου παγκοσμίου πολέμου και αναλογιστείτε πως αλλάζουν οι καιροί...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...