Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Θυρανοίξια Ι.Ν.Παναγίας Πισιδιώτισσας Αττάλειας


ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ
Ι.ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΛΑΓΙΑΣ



Θυρανοίξια Ι.Ν.Παναγίας Πισιδιώτισσας Αττάλειας
    Την Κυριακή 15η Νοεμβρίου 2015 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ θα τελέσει τα Θυρανοίξια του ανεγειρομένου Ι. Ναού Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάγιας.


     Με κέντρο το ιστορικό αυτό γεγονός οργανώνεται  πενθήμερη εκδρομή στη

Μαρμαρίδα-Μάκρη– Λιβίσσι- Μύρα της Λυκίας –Αττάλεια
Πέργη- Ασπενδο- Σίδη- Αλάγια


από 12-17 Νοεμβρίου 2015, με το ακόλουθο Πρόγραμμα:


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015


Συνάντηση αργά το απόγευμα στο Λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση ώρα....(θα ανακοινωνθεί αργότερα) με προορισμό τη Ρόδο. Διανυκτέρευση εν πλω, με καμπίνα. Δείπνο εξ ιδίων.


Παρασκευή 13 Νοεμβρίου


Άφιξη στο Λιμάνι της Ρόδου ακτοπλοϊκώς και μετεπιβίβαση στο καραβάκι καταμαράν που φεύγει για Μαρμαρίδα. Άφιξη στη Μαρμαρίδα, έλεγχος ταυτοτήτων ή διαβατηρίων και επιβίβαση σε πολυτελή πούλμαν  για να κάνουμε μικρή περιήγηση στην τουριστική αυτή πόλη της Ν.Δ.Μ.Ασίας. Απολαμβάνοντας τις γραφικές ακτές της Μεσογείου φτάνουμε στο μαρτυρικό Λιβίσσι. Επίσκεψη στο χωριό-φάντασμα που στέκει όρθιο παρά τη μανία του χρόνου, δέηση και Τρισάγιο  σε μία από τις εκκλησίες του χωριού. Συνεχίζουμε την παραθαλάσσια διαδρομή κατά μήκος των νοτίων ακτών της Τουρκίας με τα δαντελωτά ακρογιάλια ως τα Μύρα της Λυκίας, με παράλληλη ξενάγηση από τον ελληνόφωνο ξεναγό μας. Μεσημεριανό καθ’ οδόν προαιρετικό. Περνάμε από την Αντίφελλο που είναι σε απόσταση αναπνοής από το Καστελλόριζο και φτάνουμε στον Άγιο Νικόλαο στα Μύρα της Λυκίας. Επισκεπτόμαστε το ναό,  προσκυνούμε τον τάφο του Αγίου Νικολάου και προσευχόμαστε νοερά  (ο χώρος σήμερα λειτουργεί ως μουσείο). Το βραδάκι φτάνουμε στην πανέμορφη Αττάλεια. Δείπνο-διανυκτέρευση. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια βραδινή βόλτα στο γραφικό Καλέιτσι της Αττάλειας, την παλιά συνοικία των Ελλήνων.


Σάββατο 14 Νοέμβριου


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας  και μετάβαση στο Καλέιτσι, τη γραφική γειτονιά των ρωμιών της Αττάλειας, νωρίς το πρωί. Παράκληση στον Ι.Ν.Αγ.Αλυπίου Ατταλείας, τον πρώτο ορθόδοξο ναό που λειτούργησε εκτός Κων-λης, ως ναός, μετά το 1922.  Θα ακολουθήσει περιήγηση στα δρομάκια της παλιάς πόλης και ξενάγηση στον παλιό ανακαινισμένο ναό του Αγίου Γεωργίου που είναι μουσείο. Μετά από ένα σύντομο περίπατο  στην μοντέρνα πόλη της Αττάλειας ξεκινάμε για την Αλάγια. Το απόγευμα άφιξη  στον ιστορικό Ναό του Αγ. Γεωργίου  του ΒουνούΑλάγιας, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τις Τοπικές Αρχές. (προκειμένου να φτάσουμε στο ναό θα μετεπιβαστούμε σε μικρά πουλμανάκια γιατί ο δρόμος είναι δύσβατος) Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τα Θυρανοίξια του Ναού, και θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό.
Δείπνο και Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Αλάγια.



Κυριακή 15 Νοεμβρίου


ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ του Νέου Ι. Ναού της Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάγιας, που είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Ναός που χτίστηκε στη Μικρά Ασία εκ θεμελίων μετά το 1922. Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο ναό θ’ ακολουθήσει εορταστικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα περιήγηση στο γραφικό Κάστρο της Αλάγιας  μέσα στο οποίο υπάρχουν βυζαντινοί ναοί και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλάγιας. Δείπνο, διανυκτέρευση στην Αλάγια.


Δευτέρα 16 Νοεμβρίου


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε με προορισμό την Αττάλεια. Καθ’ οδόν βλέπουμε τις αρχαίες πόλεις Σίδη, Άσπενδο και Πέργη. Πρώτη στάση στον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το θέατρο της Σίδης το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως ναός τον 5ον αιώνα. Ακολουθεί το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου που θεωρείται ένα από τα καλλίτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην ελληνιστική περίοδο. Θα δούμε επίσης το εντυπωσιακό Υδραγωγείο της, την βασιλική του αγίου Κωνσταντίνου και το Σελτσουκικό γεφύρι του 13αι. Λίγα χιλιόμετρα πριν την Αττάλεια θα απολαύσουμε την Πέργη που ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Την  πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος & Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Άφιξη στην Αττάλεια, δείπνο και διανυκτέρευση. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και περιήγηση στο αρχαίο Λιμάνι της Αττάλειας.


Τρίτη 17 Νοεμβρίου


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στην Αττάλεια και ξεκινάμε νωρίς για Μαρμαρίδα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Μαρμαρίδα, επιβίβαση στο καταμαράν (πλοιάριο)και επιστροφή στη Ρόδο. Από το Λιμάνι της Ρόδου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο με προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά το πρωί της επομένης (18/11)


Μικρές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν λόγω τοπικών συνθηκών.

1) Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο  435 ευρώ.
Επί πλέον επιβάρυνση ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο 85 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:


-2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Best Western Khan Otel (4*) στην Αττάλεια με πρωινό και βραδινό.


-2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Zaman Hotel (4*) στην Αλάγια με πρωινό και βραδινό.


-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Ρόδος 12/11 σε οικονομική θέση. (Επιβάρυνση καμπίνας 10 ευρώ η τετράκλινη και 20 ευρώ η δίκλινη)
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ρόδος-Μαρμαρίδα 13/11
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μαρμαρίδα-Ρόδος 17/11
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ρόδος-Πειραιάς 17/11 σε οικονομική θέση (Επιβάρυνση καμπίνας 10 ευρώ  η τετράκλινη και 20 ευρώ η δίκλινη)
-Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ελληνόφωνη ξεναγός και αρχηγός γκρουπ.
-Ασφάλεια ταξιδίου.


2) Για τους συνεπιβάτες μας που θα παραλάβουμε από Ρόδο στις 13/11 ώρα 8.00π.μ. και θα αφήσουμε στη Ρόδο στις 17/11, το κόστος του προγράμματος είναι:


Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο  350 ευρώ.
Επί πλέον επιβάρυνση ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο 85 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:


-2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Best Western Khan Otel (4*) στην Αττάλεια με πρωινό και βραδινό.


-2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Zaman Hotel (4*) στην Αλάγια με πρωινό και βραδινό.


-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ρόδος-Μαρμαρίδα 13/11
-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μαρμαρίδα-Ρόδος 17/11
-Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ελληνόφωνη ξεναγός και αρχηγός γκρουπ.
-Ασφάλεια ταξιδίου.


Στην πιο πάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Μεσημεριανά γεύματα.
Είσοδοι σε μουσεία.
Τα ποτά στη διάρκεια των δείπνων.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους με e-mail στην ηλ.διεύθυνση mathitikigonia@hotmail.com στέλνοντας:


-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,
-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο. Προσοχή όσοι χρησιμοποιήσουν διαβατήριο αυτό πρέπει να λήγει έξι μήνες μετά την είσοδο τους στη χώρα ),
-την ημερομηνία γέννησής τους,
-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.
-επάγγελμα

Η εξόφληση θα γίνει ένα μήνα πριν την αναχώρηση για το ταξίδι. (12 Οκτωβρίου) Προκαταβολή  120 ευρώ δίνεται  άμεσα μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς Αθήνα-Ρόδος την 13 Νοεμβρίου ώρα 6.30-7.30 με Rayanair θα πρέπει να καλέσουν το τουριστικό γραφείο Troodos Travel (τηλ.2107778288 κ.Χριστόπουλο) να πληρώσουν και να αγοράσουν το αεροπορικό τους εισιτήριο άμεσα. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν ακυρώνονται μετά την αγορά τους. Η συνολική τιμή του ταξιδιού αυτή τη στιγμή είναι ίδια αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς (Αθήνα-Ρόδος) Η αεροπορική τιμή όμως θα αυξηθεί καθώς θα πλησιάζουμε στην 13η  Νοεμβρίου. Στην περίπτωση αυτή οι συνεπιβάτες μας θα πρέπει να συναντήσουν το γκρουπ στο λιμάνι της Ρόδου ώρα 8.00 π.μ. το πρωί της 13ης Νοεμβρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή


Υπεύθυνος τουριστικού γραφείου:
Güven Engin
TEL    : +90 212 542 12 26 - 542 62 33
FAX    : +90 212 660 60 71
MOBILE : +90 532 457 12 72
EMAIL: kanon@kanontours.com
WEB  : www.kanontours.com
SKYPE: guvenengin66


Στους εκδρομείς συνιστάται να ενημερωθούν περαιτέρω για την περιοχή της Ατταλείας και  Πισιδίας διαβάζοντας το καταπληκτικό βιβλίο της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου» καθώς επίσης και το βιβλίο της κ.Μαρίας Χρόνη «Παναγία η Πισιδιώτισσα» Τηλέφωνο παραγγελιών 210 7626193, 210 7610111

Επίσης προτείνεται η έγκαιρη αγορά της κάρτας UNESCO που προφέρει δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία του κόσμου και η τιμή απόκτησής της στην Ελλάδα είναι 15+3 ευρώ (ή 9 για ανέργους και φοιτητές) Πληροφορίες: τηλ.4967757

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...