Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα από την Ντάγλιτζα - Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών τούρκων στρατιωτών θα ξεπεράσει τους τριάντα.

Σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές που διατηρούν καλές σχέσεις με το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ο αριθμός των νεκρών στις μάχες που γίνονται στην περιοχή Ντάγλιτζα, της επαρχίας Γιουκσέκοβα του νομού Χακκιάρι, οι νεκροί ενδεχομένως ξεπερνούν τους 30, ενώ σε σύνολο με τους τραυματίες ίσως να προσεγγίζουν τους πενήντα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί ούτε την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να προσεγγίσει τα πτώματα των νεκρών, για να κάνει στη συνέχεια τη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, ενδεχομένως οι αντάρτες χθες στις 15:30 να περικύκλωσαν το φυλάκιο και να το κατέλαβαν εξ ολοκλήρου, με ορισμένους στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί, άλλους να έχουν παραδοθεί στους αντάρτες και άλλους να έχουν διαφύγει.
Οι νεκροί από την έρκηξη των παγιδευμένων ναρκών προήλθαν στη δεύτερη φάση της επιχείρησης, όταν ο διοικητής του τάγματος έσπευσε με τεθωρακιμσένα οχήματα να υποστηρίξει το φυλάκιο, οπότε συνέβησαν οι εκρήξεις που κατέστρεψαν τα οχήματα.
Με βάση τα παραπάνω, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού αφ' ενός μεν δεν μπορεί να περισυλλέξει τους νεκρούς και αφ' ετέρου δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που παραδόθηκαν ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους αντάρτες του ΡΚΚ.
Θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση μόλις έχουμε νέες πληροφορίες.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...