Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Οι Γερμανοί ανησυχούν για πιθανή πανωλεθρία σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΤΗΝ DIE WELT ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Σε αποκαλύψεις βόμβα προβαίνει η γερμανική «Welt am Sonntag» για την ισχύ του γερμανικού στρατού απέναντι στην ρωσική ισχύ και δηλώνει με τρόμο ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα ακόμα και το άρμα LEOPARD-2 δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στα ρωσικά τεθωρακισμένα λέγοντας ότι "τα γερμανικά άρματα δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα ρωσικά" εκφράζοντας φόβους ακόμα και για το Βερολίνο στην περίπτωση μιας μελλοντικής στρατιωτικής αντιπαράθεσης!
Και μάλιστα εκφράζει δηλώσεις του Χάνς Ρούλε, πρώην επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού του Προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το γερμανικό ΥΠΑΜ.
Ο λόγος της αναφοράς ηγίνεται στην ισχύ που έχουν τα πυρομαχικά που βρίσκονται σε υπηρεσία στον γερμανικό στρατό και εξοπλίζουν τις επιλαρχίες αρμάτων και παράγονται επί τη βάσει του βολφραμίου καθώς δεν παράγουν αρκετή κινητική ενέργεια για να διαπεράσουν την θωράκιση των τελευταίων τεχνολογικά προηγμένων ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90 και των εκσυγχρονισμένων Τ-80.
Πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των βλημάτων του άρματος μάχης Leopard 2 είναι απόρρητες όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας Βερολίνο κατόπιν αιτήματος της  «Welt am Sonntag αλλά όπως άφησε να διαρρέσυει "θα μπορούσε να αναφερθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπάρχουν σύγχρονες θωρακίσεις που μπορεί να αντέξουν τις επιπτώσεις των υφιστάμενων πυρομαχικών του Leopard 2". 
Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του γερμανικού στρατού, ο αριθμός των Leopard 2 θα αυξηθεί κατά 100 άρματα για ένα σύνολο 325 αρμάτων μάχης όμως χωρίς αποτελεσματικά πυρομαχικά αυτό το μέτρο χαρακτηρίζεται
"στρατιωτικά άχρηστο" καθώς δεν θα έχει την δυνατότητα υπερνίκησης του κυριότερου εχθρού που είναι τα ρωσικής τεχνολογίας άρματα κάνονας ευθεία αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας αρμάτων από απεμπλουτισμένο ουράνιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag» ο γερμανικός στρατός πρόκειται να παραλάβει μια περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων πυρομαχικών επί τη βάσει του βολφραμίου, από το 2017αλλά  αυτά είναι πυρομαχικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την πιο πρόσφατη έκδοση του Leopard 2, το μοντέλο Α7. Από αυτά, ο Γερμανικός Στρατός έχει μόνο 20άρματα καθώς η πλειονότητα των Leopard 2 είναι τα μοντέλα Α6 και Α5. Τα 100 Leopard 2 που αναμένεται να επανενεργοποιηθούν είναι του μοντέλου Α4.
H Ρωσία εκσυγχρονίζει τις τεθωρακισμένες δυνάμεις της με φρενήρη ρυθμό. Η προστασία και η επίδραση των όπλων του T-90 που εντάχθηκε σε υπηρεσία στη δεκαετία του 1990, έχουν βελτιωθεί αρκετές φορές.
Μεταξύ 2017 και 2020 έχει προγραμματιστεί η μαζική εισαγωγή ενός νέου μοντέλου που ονομάζεται Τ-14 Armata και αυτό βάζει νέο παράγοντα στην εξίσωση καθώς αν τώρα δεν μπορεί να αντέξει την ισχύ των ρωσικών βλημάτων το γερμανικό άρμα πόσο μάλλον του νέου εκσυγχρονισμένου πυροβόλου.
Ίσως γι αυτό το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοινώνει ότι θα επενδύσει έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζει ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων.




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...