Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μόσχας προς Ουάσινγκτον: θα υπάρξουν συνέπειες αν συνεχίσετε με την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

Στρατής Μαζίδης

Η Ρωσία προειδοποίησε...

τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πιθανές συνέπειες, αν η Ουάσιγκτον αναπτύξει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη κατά παράβαση της Συνθήκης INF από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η δήλωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες θα σήμαιναν την πλήρη καταστροφή από την αμερικανική πλευρά του status-quo της Συνθήκης (του 1987 για μέσου βεληνεκούς Πυρηνικέςν Δυνάμεις) με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες της».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί επίσης την Ουάσιγκτον «να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή της INF και να μην απειλεί τη σκοπιμότητα της Συνθήκης.»

Το 1987 οι Ρόναλντ Ρίγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ - υπέγραψαν τη συνθήκη INF, η οποία προέβλεπε από τα δύο κράτη να εξαλείψουν τους πυρηνικούς και συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους με βεληνεκές 500-5,500 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το σύμφωνο, σχεδόν 2.700 πύραυλοι μέσου βεληνεκούς είχαν διαλυθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πρώην Σοβιετική Ενωση.

Αλλά η Μόσχα και η Ουάσιγκτον έχουν αρχίσει πλέον να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας ελέγχου των εξοπλισμών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδια να επιστρέψει με πυραύλους μέσου βεληνεκούς ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή στην Ευρώπη ως απάντηση στην καταγγελλόμενη από την Ουάσινγκτον παραβίαση της συνθήκης INF από τη Μόσχα.

http://www.freepen.gr/2015/06/blog-post_953.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...