Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πούτιν: Θα παραδώσουμε τους S-300 στο Ιράν.

«Στάθηκε σωστά και με ευλυγισία στις διαπραγματεύσεις
για το πυρηνικό του πρόγραμμα»

Η ευλυγισία και η διάθεση του Ιράν για λύση στο ζήτημα του πυρηνικού του προγράμματος οδήγησε τη Ρωσία στην απόφαση να ανανεώσει συμβόλαια παράδοσης του πυραυλικού συστήματος S-300 στην ισλαμική χώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε ωστόσο ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να δρα «σαν ένα σώμα» με τους Δυτικούς εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η παράδοση του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος δεν πρόκειται να αναζωπυρώσει εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

«Με την πρόσφατη πρόοδο στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, δεν βλέπουμε γιατί θα έπρεπε να διατηρούμε μονομερώς την άρση παράδοσης του συστήματος αυτού στο Ιράν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας.




Ρωσία: Ο Πούτιν ήρε την απαγόρευση παράδοσης των S-300 στο Ιράν.

Λίγο πριν συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήρε την απαγόρευση παράδοσης των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στο Ιράν. Πρόκειται για συμφωνία που αφορά 5 συστοιχίες. Συνήφθη το 2007, η αξία τους ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια δολάρια, αλλά «μπήκε στον πάγο» το 2010 με διάταγμα του τότε Προέδρου της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ εξαιτίας των κυρώσεων του ΟΗΕ.
 

EURONEWS


http://www.naftemporiki.gr


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...