Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Θέμα χρόνου η επόμενη κατάρριψη αμερικανικού αεροσκάφους από την Ρωσία.


Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 πέταξε περίπου 6 μέτρα ξυστά από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing RC-135U Combat Sent πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.
Οι Αμερικανοί διαμαρτύρονται μέσω της διπλωματικής οδού για «επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Το πρωί της 7ης Απριλίου, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο, αεροσκάφος RC-135U αναχαιτίστηκε από ρωσικό Su-27 Flanker με ανασφαλή και αντιεπαγγελματικό τρόπο, είναι το συμπέρασμα μετά τις αμερικανικές καταγγελίες.

Το αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135U, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ίπταντο σε διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Παρόμοιες πτήσεις στη Βαλτική πραγματοποιοούν συστηματικά και ρωσικά αεροσκάφη αναγνώρισης, όπως από το αεροσκάφος Il-20.

Το ρωσικό Su-27 φέρεται να απογειώθηκε από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ και στη συνέχεια να εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση 20 ποδιών (περίπου 6 μέτρα) από το RC-135.

Ένα παρόμοιο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονται ένα RC-135U και τουλάχιστον ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του περασμένου έτους πάνω από τα νερά του Ειρηνικού. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωη το ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε το αμερικανικό σε μια απόσταση των 30 μέτρων, σε μια προσπάθεια να το εξαναγκάσει σε μια αλλαγή πορείας.

Οι αμερικανικές πτήσεις πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα είναι πιθανότατα στο πλαίσιο της καταγραφής των ραδιοεκπομπών των ρωσικών δυνάμεων στο Καλίνινγκραντ και της Δυτικής Ρωσίας. Πιθανώς η εμφάνιση σε αυτή την περιοχή ενός RC-135U συνδέεται με τις αναφορές για την πιθανή ανάπτυξη στο Καλίνινγκραντ και την Κριμαία πυραύλων Iskander που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, και ως εκ τούτου, φέρεται να κατέφυγαν σε ειδικά μέτρα.

Το Boeing RC-135U είναι ένα πολύ εξειδικευμένο τετρακινητήριο αναγνωριστικό αεροσκάφς από τη δεκαετία του εβδομήντα, το οποίο είναι γνωστό ως Combat Sent. Δύο από τα αεροσκάφη είναι ακόμα στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο τρούλους ραντάρ και πολυάριθμα συστήματα κεραιών που μπορούν να εντοπίσουν και να προσδιορίσουν τα σήματα του αντιπάλου σε μεγάλες αποστάσεις. Το πλήρωμα αποτελείται από δύο πιλότους, έναν πλοηγό, δύο μηχανικούς, τουλάχιστον δέκα αξιωματικούς και έξι ειδικούς τεχνικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία από τα τέλη της δεκαετίας του σαράντα του περασμένου αιώνα, έχει καταρρίψει πάνω από 70 αμερικανικά αεροσκάφη σε αναγνωριστικές πτήσεις.

DEFENCENEWS


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...