Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η Ουάσιγκτον στο «χείλος της καταστροφής» λόγω πιθανού οικονομικού κραχ.

Σύμφωνα με  άρθρο ρωσικής εφημερίδας  οι ΗΠΑ κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα όσο αφορά τις διεθνείς εξελίξεις ,
λόγω του μεγάλου δημοσιονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η κεντρική αμερικανική κυβέρνηση, με το υπέρογκο χρέος να ανέρχεται στα 12 τρις δολάρια . Αυτό το γεγονός θα επιταχύνει  τις «εξελίξεις» τόσο στην Μέση Ανατολή( βλέπε Υεμένη- Παλαιστίνη)  όσο και στην Ανατολική Ευρώπη , και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παγκόσμια σύρραξη για να «σωθεί» το δολάριο.
Αιτία  όλων αυτών στάθηκε  η  αμφιλεγόμενη ομιλία στο  αμερικανικό Κογκρέσο , του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος στην ουσία  « πραγματοποίησε»   επίθεση κατά του Προέδρου Μ.Ομπάμα αναφέρει η ιστοσελίδα  sobityadnya.ru.
Οι σχέσεις των δύο ανδρών άλλαξαν για πάντα. Ο Ομπάμα έγινε ξαφνικά υπέρμαχος της δημιουργίας του  Παλαιστινιακού κράτους. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί , και τότε  ο Πρόεδρος Obama  απείλησε τον  Βενιαμίν Νετανιάχου, με  αναθεώρηση ολόκληρης της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Από την άλλη πλευρά ο Γερουσιαστής Μακέιν, αντιπροσωπεύοντας  ολόκληρη την συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών , είναι υπέρμαχος του Νετανιάχου και των σχεδίων του  σχετικά με την  Παλαιστίνη και το Ιράν.
Η Ουάσιγκτον κινείται στο “Σχέδιο Β”;
Αλλά καθώς διαφαίνεται ο Μ. Ομπάμα δεν πρόκειται να ενδώσει στο σχέδιο Μακέιν, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο  του   Ισραήλ.
“Στην πραγματικότητα, ο Ομπάμα “αγνοεί ” εντελώς το Ισραήλ,  τον πιο σημαντικό  στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ  στην Μέση Ανατολή,  για να « ασχοληθεί» με  ένα δευτερεύων  πρόβλημα όσον αφορά την  Παλαιστινιακή “σαχλαμάρα”, δήλωσε ο ο ίδιος ο Μακέιν.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Ουκρανία, στην οποία οΜ. Ομπάμα  έθεσε ως στόχο να εμφανιστεί  αρχικά  η Ουάσιγκτον ως στρατηγικός εταίρος του Κιέβου . Φαίνεται όμως ότι το ζήτημα της προμήθειας όπλων προς την Ουκρανία, το  οποίο αφορά και τον  ίδιο τον  Μακέιν, είναι ειλημμένο από τον  Ομπάμα  ο οποίος κυριολεκτικά τους έχει «κρεμάσει  όλους» . Δεν φαίνεται  στον ορίζοντα καμία ενίσχυση με βαρύ οπλισμό προς το Κίεβο  , ούτε η  υλοποίηση  κανενός σχεδίου, τονίζει το άρθρο.
dolar
“Επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος αγνόησε αίτημα   για συνάντηση του  με τον Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της συμμαχίας,   στην Ουάσιγκτον, και ο οποίος είχε ζητήσει κατεπείγουσα  συνάντηση για το θέμα της ενίσχυσης με βαρύ οπλισμό του Κιέβου”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.Ο Ομπάμα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα, κάτι πρωτόγνωρο για  έναν Αμερικανό Πρόεδρο.
Αυτή η αλλαγή πολιτικής του Ομπάμα την διαισθάνθηκε όλη η πολιτική ελίτ  του Κιέβου, η οποία απογοητεύθηκε σφόδρα από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων. Η σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των φιλορώσων στα Ανατολικά «αναβάλλεται» επ αόριστον , λόγω της απουσίας υπάρξεως βαρέως οπλισμού από τις ΗΠΑ.
Με βάση αυτά τα εντυπωσιακά γεγονότα, ο Ομπάμα και η ομάδα του, υπό την ηγεσία του Υπουργού  των εξωτερικών  John Kerry, άλλαξαν  την πορεία της αμερικανικής δημοκρατίας και ταυτόχρονα « έθαψαν»  τους στρατηγικούς εταίρους των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή (Ισραήλ), καθώς και τα όνειρα μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ουκρανία. Ακόμη και η πολυθρυλούμενη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα».
Ποια ήταν όμως  η κοινή συνιστώσα σε όλες αυτές τις θεμελιώδεις αλλαγές της αμερικανικής πολιτικής; Προφανώς, το οικονομικό θέμα. Στις 27  Φεβρουαρίου 2015, του τρέχοντος έτους, ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, δήλωσε ” φωναχτά”  ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «πάρα πολύ επισφαλή θέση».
Στις 12 Μαρτίου 2015, ο γνωστός οικονομολόγος Todd Walker δήλωσε για το ίδιο θέμα  : «Μένουν 60-90 ημέρες  ζωής στην αμερικανική οικονομία , η οποία  βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης». Ο  Todd ,  εργάζεται εδώ και  20 χρόνια ως οικονομικός σύμβουλος, της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης και της Federal Reserve Bank του Cleveland, και τώρα είναι καθηγητής στις νομισματικές χρηματοπιστωτικές εναλλακτικές λύσεις στο Ινστιτούτο Cato.
Ωστόσο, ο γνωστός  οικονομικός εμπειρογνώμονας  Dave Hodges, δήλωσε ότι «αν η πρόβλεψη του Δρ Τοντ είναι ακριβής, ταιριάζει και σε αυτά που αναφέρουν  “άλλες πηγές” για το πολύ άμεσο μέλλον των ΗΠΑ  και αντικατοπτρίζει  πλήρως την θέση μου».
Ο Αμερικανός οικονομολόγος πιστεύει ότι μέσω ενός  τέτοιου «ψευδούς γεγονότος » θα επιβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο στρατιωτικός  νόμος, τονίζει το ρωσικό άρθρο. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ  , ότι ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να ξεκινήσει μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις σε  διάσπαρτες πόλεις σε επτά πολιτείες σε όλη τη Νοτιοδυτική Αμερική. Αλλά πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι οι ασκήσεις αυτές ,  μπορεί να αποκρύβουν άλλα σενάρια , αναφέρει το αμυντικό πόρταλ sputniknews.com
 Μια δύναμη 1.200 ανδρών των ειδικών δυνάμεων  πρόκειται να διεξάγει μια «ρεαλιστική Στρατιωτική άσκηση» σε επτά πολιτείες των ΝΔ ΗΠΑ. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων από το «Πράσινα Μπερέ»,  τους Navy SEALs,  τις Ειδικές Δυνάμεις της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και  τους πεζοναύτες θα διεξάγουν ασκήσεις  σε πόλεις στις πολιτείες του  Τέξας, του Νέο Μεξικό, της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, της Νεβάδα, της Γιούτα, και του Κολοράντο.
Ως μέρος της Επιχείρησης  με την επωνυμία «Jade Helm», η οποία αρχίζει τον Ιούλιο και θα διαρκέσει για οκτώ εβδομάδες,  Αμερικανοί Αλεξιπτωτιστές  θα πέσουν με αλεξίπτωτο σε στρατηγικά σημεία μεταφέροντας όλον τον απαραίτητο οπλισμό. Σύμφωνα με την  εφημερίδα Houston Chronicle, σε ορισμένες από τις προβλεπόμενες ασκήσεις θα συμμετέχουν  στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων ,οι οποίοι θα  προσπαθήσουν να  εκτελέσουν επιχειρήσεις «απαρατήρητοι» από τους κατοίκους ορισμένων περιοχών .!!!!!
Συνεχίζοντας το άρθρο της η ρωσική εφημερίδα sobityadnya.ru , τονίζει ότι με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος Ομπάμα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχουν να δώσουν  δολάρια, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά ακόμη και στο  Ισραήλ, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης της αμερικανικής βοήθειας στον Κόσμο. Η Ουάσιγκτον δημιουργεί ένα πολιτικό πρόσχημα για να αρνηθεί αυτή την βοήθεια προς το Ισραήλ.
Ο μεγαλύτερος κάτοχος του χρέους των ΗΠΑ, είναι η  Σαουδική Αραβία, στην οποία  η Ουάσιγκτον αναγκάστηκε να κάνει  κάποιες πολιτικές  παραχωρήσεις υπό μορφή υποστήριξης της υπάρξεως ενός αυτόνομου  παλαιστινιακού κράτους.
Η Κίνα και η Ρωσία, παρεμπιπτόντως, είναι επίσης  πιστωτές, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κάτι το οποίο επηρεάζει σαφώς την  οικονομική σταθερότητα της Αμερικής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο χώρες άρχισαν ήδη να πωλούν τίτλους της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), και ίσως δεν είναι μόνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκλονιστική δήλωση του πρώην Προέδρου  της Fed, Alan Greenspan πραγματοποιήθηκε ένα έτος πριν την επίσημη αντιπαράθεση  ΗΠΑ-Ρωσίας .
Μέχρι πρόσφατα, η Ουάσιγκτον είχε  κολλήσει στο «Σχέδιο Α» για να ξεπεράσει  τα οικονομικά της  προβλήματα, σχέδιο το οποίο επικροτούσε το αποκαλούμενο «κόμμα του πολέμου», αποτελούμενο από τους Μπρεζίνσκι,  Μακέιν,  Μπάιντεν,  Μπρέναν και τους ανθρώπους τους ,απαιτώντας επείγουσες παραδόσεις όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου . Αυτό το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση της Αμερικής μέσω των παγκοσμίων πολέμων έχει στην  πρώτη θέση την Ρωσία.
Mekhri-pote-oi-Amerikanoi-tha-tuponoun-aphthono-khrema-
Στην Ουκρανία, το «Σχέδιο Α» αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνο με απρόβλεπτες στρατιωτικές επιπτώσεις. Διότι μια  άμεση στρατιωτική σύγκρουση των ΗΠΑ με την Ρωσία στις στέπες της Ουκρανίας, θα ξεκινούσε ένα πόλεμο πέρα από τις δυνατότητες του ίδιου του πλανήτη. Επίσης  η πρόσφατη εμπειρία της Κριμαίας και του Ντονέτσκ, οι  υπεκφυγές της υπερφίαληςς πολιτικής της Ευρώπης, ενήργησαν στην  Ουάσιγκτον με τρόπο άκρως «απογοητευτικό», και πιθανός την έπεισαν αν αποσυρθεί όσο είναι καιρός .
Ορισμένοι  Αμερικανοί αναλυτές , δηλώνουν  ότι οσονούπω η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να αποχωρήσει  όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα  από  την Ουκρανία. Το  οικονομικό κόστος άλλωστε είναι πολύ υψηλό …
Το “Σχέδιο Β” των ΗΠΑ, μιλά για « ήσυχες κινήσεις», χωρίς οικονομικό κόστος   τόσο στην Ουκρανία, όσο  και στην Μέση Ανατολή, και μπορεί να συνδέεται με το όνομα του Προέδρου Μ.Ομπάμα, αλλά πραγματικά πίσω από αυτό, κρύβεται ο ΥΠΕΞ  Τζον Κέρι και οι συνεργάτες τους οποίους δεν γνωρίζουμε.
Προφανώς, ο ολόκληρος κόσμος αντιμετωπίζει μια νέα οικονομική κρίση, και στην Ουάσιγκτον αγωνίζονται ποιανού  κόμματος το σχέδιο  θα επικρατήσει το  “Α” ή το “Β” για να βρεθεί η λύση σε αυτή την κρίση, καταλήγει το άρθρο.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...