Αντε και σε κάποια αλμυρά φαγητά με κόκκινη σάλτσα. Οπως δείχνουν, όμως, πολλές μελέτες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προσθέτουμε την κανέλα σε... ότι βρούμε.
Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία. Πέραν του ότι θα προσθέτει, αδιαμφισβήτητα, γεύση. Η κανέλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο, φλαβανόλες και μαγγάνιο, δηλαδή σε μερικά από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά.
Οι οκτώ κυριότεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη κανέλας είναι οι εξής:
- Η κανέλα ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου
- Η κανέλα κάνει καλό στην καρδιά
- Η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους
- Η κανέλα βελτιώνει την υγεία του εντέρου σας
- Η κανέλα βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου
- Η κανέλα βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης
- Η κανέλα κάνει καλό στα ούλα