Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μην γεννάτε σαν κουνέλια, λέει ο πάπας Φραγκίσκος.

σχόλιο Γ.Θ : Το "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε" είναι κάτι το ξεπερασμένο για τον Πάπα της νέας εποχής...

Οι Καθολικοί δεν χρειάζεται να γεννάνε «σαν κουνέλια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πάπας Φραγκίσκος, επιστρέφοντας τη Δευτέρα στη Ρώμη μετά από επίσκεψη του στις Φιλιππίνες.
«Ο Θεός μας προσφέρει μεθόδους για να είμαστε υπεύθυνοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι - συγχωρέστε μου την έκφραση - για να είναι καλοί Καθολικοί πρέπει να είναι σαν τα κουνέλια. Όχι. Η γονεϊκή ιδιότητα σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Αυτό είναι ξεκάθαρο», σχολίασε ο Πάπας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έφερε ως παράδειγμα μια γυναίκα που ήταν έγκυος στο όγδοο παιδί της μετά από επτά καισαρικές τομές, λέγοντας ότι πρόκειται για «ανευθυνότητα».
«Προκαλεί τον Θεό. Θέλει να αφήσει πίσω της επτά ορφανά;», φέρεται να σχολίασε ο πάπας Φραγκίσκος.
Αναφέρθηκε ακόμη εκτεταμένα στον έλεγχο των γεννήσεων και τον πληθυσμό, δύο θέματα - αγκάθια στις Φιλιππίνες, όπου η τοπική εκκλησία αντιτίθεται στον νόμο του κράτους για εύκολη πρόσβαση στις μεθόδους αντισύλληψης.
Επανέλαβε τέλος την απαγόρευση της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι οικογενειακού προγραμματισμού τους οποίους επιτρέπει η Εκκλησία, όπως η αποχή από το σεξ κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου της γυναίκας.

naftemporiki

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...