Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Το Silicon Valley της Ρωσίας σε λειτουργία απ' το 2016

σχόλιο Γ.Θ : Όσο μακρινό και ουτοπικό και αν ακουστεί...
και στα δικά μας.

Η δημιουργία επιστημονικού και τεχνολογικού Πάρκου του Κρατικού Πανεπιστημιού Λομονόσοφ της Μόσχας...
θα ξεκινήσει το 2016, όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Βίκτορ Σαντόβνιτσι στη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
«Αυτή τη στιγμή πραγματοποείται η αναζήτηση των δραστηριοτήτων του τεχνολογικού Πάρκου, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν τους πλέον περιζήτητους κλάδους επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας» είπε ο Σαντόβνιτσι, τονίζοντας πως θα υπάρχει, για παράδειγμα, βιοϊατρικό τμήμα, τμήμα ρομποτικής, διαστημικής έρευνας καθώς και κέντρο παρακολούθησης αστεροειδούς κινδύνου. Επιπλέον, το κέντρο θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους και αθλητικό συγκρότημα. Το Επιστημονικό Πάρκο θα αποτελέσει θερμοκοιτίδα καινοτομίας, επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης
Ως περιοχή κατασκευής έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση της Μόσχας ο χώρος του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ. «Τον Φεβρουάριο θα ανακοινωθεί η δημόσια συζήτηση του σχεδίου και θα ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού, η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ένα έτος ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής» κατέληξε ο Πρύτανης.Στις μελέτες θα ληφθεί υπόψη η εμπειρία από αντίστοιχα επιστημονικά Πάρκα Καινοτομίας και Τεχνολογίας των κορυφαίων πανεπιστημιών του κόσμου, όπως η Silicon Valley του πανεπιστημίου Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια, ή του πανεπιστημίου Γέιλ. Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται να καλύψουν έκταση 100 εκταρίων, ενώ οι εργασίες κατασκευής δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θα υλοποιηθούν μέσω επενδυτικών συμβάσεων. 


http://gr.rbth.com/news/2015/01/24/silicon_valley_sto_panepistimio_lomonofof_apo_to_2016_34955.html 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...