Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ερντογάν: Δεν θα ανεχθούμε ποτέ κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία.

σχόλιο Γ.Θ : ...στην νοτιοανατολική όμως τουρκία θα το ανεχτεί και δεν θα τον ρωτήσουνε...

Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet, ότι η ισλαμική κυβέρνηση της Άγκυρας είναι αντίθετη στη δημιουργία κουρδικής αυτόνομης επικράτειας στη βόρεια Συρία (Ροζάβα).
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν θέλουμε ένα νέο Ιράκ. Μια βόρεια Συρία εκεί, μετά το βόρειο Ιράκ. Δεν υπάρχει πιθανότητα να το δεχθούμε», εννοώντας ότι η κουρδική αυτόνομη επικράτεια στο βόρειο Ιράκ είναι αρκετή, δεν θα ανεχθεί άλλο κουρδικό έδαφος να ελευθερωθεί, γιατί γνωρίζει ότι μετά θα έρθει η σειρά και του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τα πάντα ώστε το Ισλαμικό Κράτος να καταλάβει τα εδάφη των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ. Δεν είχε μάλιστα διστάσει να κάνει και την ακόλουθη προκλητική δήλωση, «δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούμαστε με την Κομπάνι, μια πόλη που θα πέσει σύντομα στα χέρια των τζιχαντιστών».
Βεβαίως, η ηρωική αντίσταση του κουρδικού λαού και η παγκόσμια αλληλεγγύη στην πολιορκημένη Κομπάνι, ανάγκασε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν τους πολιορκημένους με πολεμοφόδια και αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών.
Ο Ερντογάν, που έχει κατηγορηθεί επισήμως από την Αίγυπτο στον ΟΗΕ ως υποστηριχτής του Ισλαμικού Κράτους, πράγμα που έχει αποδειχτεί και με πολλά ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες, ήθελε εξαρχής ή να εισβάλει στη Συρία και να καταλάβει τη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν), δημιουργώντας δήθεν μια «ζώνη ασφαλείας», ή να αφεθούν οι Κούρδοι στη μοίρα τους και να εξολοθρευτούν από το Ισλαμικό Κράτος.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...