Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τι ετοιμάζουν τελικά οι αμερικανοί στην ανατολική Ευρώπη μέσω του ΝΑΤΟ;

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο τέλος του Ιανουαρίου θα  επισκεφθεί την Βουλγαρία, αναφέρει το βουλγαρικό κανάλι  BTV ,
επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης. Βουλγαρικά ΜΜΕ σημειώνουν  ότι η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, έχει ως κύριο στόχο , τις  δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Βουλγαρία  ως μέλος της συμμαχίας, από  το φθινόπωρο του περασμένου έτους, με την  σταδιακή αύξηση των αμυντικών δαπανών της, στο 2% του ΑΕΠ, την ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο έδαφός της  και άλλα. Αναμένεται ότι πριν από την επίσκεψη  του στη Βουλγαρία, ο  Stoltenberg θα επισκεφτεί πρώτα τις χώρες της Βαλτικής.
Σύμφωνα όμως με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «ΙΑ Regnum», η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα  άρθρο  του προϋπολογισμού της Βουλγαρίας για το 2015. Επίσης τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Άμυνας Nikolai  Nenciu δήλωσε ότι, το περιορισμένο ποσό των κονδυλίων που διατίθενται για την άμυνα το 2015, θα μπορούσαν να οδηγήσουν  στην «ανικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκτέλεση των καθηκόντων που σχετίζονται με την ετοιμότητα, την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Επιπλέον, ο υπουργός προειδοποίησε ότι λόγω της έλλειψης του στρατιωτικού προσωπικού, η Βουλγαρία δεν θα είναι εύκολο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις για την προετοιμασία των μονάδων της για συμμετοχή σε αποστολές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο Βούλγαρος υπουργός, έχει επανειλημμένως δηλώσει την πρόθεσή του να συνεχίσει τις «διορθώσεις» στον  φετινό προϋπολογισμό για αύξηση των δαπανών στον τομέα της άμυνας . Ποιες όμως είναι οι «επιχειρήσεις» που προετοιμάζονται  υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και αναφέρει ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ,  και ποιου ακριβώς «εχθρού»;
usa
Μπορούμε επίσης να θυμηθούμε, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο  ότι, στα τέλη Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ότι η Βουλγαρία, δεν δίνει την συγκατάθεση της για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων  στο έδαφός της. Αυτή η δήλωση έγινε από τον Βούλγαρο ΑΓΕΕΔ  Αντιναύαρχο Ρούμεν Νικόλοφ, σχολιάζοντας  πληροφορίες , που ανέφεραν ότι  οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την  ανάπτυξη επιπλέον χερσαίων δυνάμεων και μέσων , σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο των  «βορειοατλαντικών σχεδίων» . «Αν η αμερικανική πλευρά μας ζητήσει την εγκατάσταση μονάδων αρμάτων μάχης   στο έδαφός μας,  και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων , σε αυτό το στάδιο, η απάντηση είναι« όχι »,  δήλωσε ο βούλγαρος ναύαρχος, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, έρχεται να «πιέσει» την χώρα πρώτον να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, ενώ την ίδια στιγμή λιμοκτονεί ο βουλγαρικός λαός, και δεύτερον να επιτραπεί η εγκατάσταση αμερικανικών δυνάμεων στην χώρα. Η Βουλγαρία μια χώρα με μακρά παράδοση και συμμετοχή στο πρώην «σύμφωνο της Βαρσοβίας», προφανώς, δεν επιθυμεί να καταστεί η χώρα «στόχος» των ρωσικών διηπειρωτικών πυραύλων, για οποιοδήποτε λόγο. Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ, επιθυμούν την συνδρομή όλων των χωρών της ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνιο, σε σχέδια εμπλοκής τους στην σύγκρουση με την Ρωσία. Άλλες χώρες όπως οι βαλτικές χώρες  συμμετέχουν προθύμως , άλλες όμως χώρες δεν επιθυμούν . Θεωρούμε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση και ίσως και η σερβική τελικά, να εμπλακούν  στην αντιπαράθεση των δύο υπερδυνάμεων. Επισημαίνουμε επίσης την συχνή επίσκεψη αμερικανών αξιωματούχων και στην χώρα μας, την συνεκπαίδευση ιδιαίτερα, αμερικανικών αεροσκαφών με ελληνικά , αλλά και την συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων με αμερικανούς ομολόγους τους. Όλες αυτές οι δράσεις γίνονται στο όνομα της συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελούν το προοίμιο μιας πιθανής εμπλοκής της πατρίδος μας,  σε μια παγκόσμια διένεξη. Έχουμε τόσα προβλήματα σε οικονομία και Αιγαίο πέλαγος με τους τούρκους,  που μας «φτάνουν και μας περισσεύουν», δεν θέλουμε και άλλα.



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...