Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το αρχηγείο των τρομοκρατών της ΙΚΙΛ είναι στην Τουρκία.

Ο Ιμπραήμ Αϊχάν-βουλευτής Σανλιούρφας του κόμματος HDP, επισκεπτόμενος στην σκηνή-στήριξης του PYD (παρακλάδι του ΡΚΚ στη Συρία) που μάχεται την ΙΚΙΛ, δήλωσε πως...
η ΙΚΙΛ χρησιμοποιεί την PYD ως αρχηγείο.
Μετά  την έναρξη πάλι των εχθροπραξιών στην συριακή περιοχή Κομπάνι (κοντά στα σύνορα με την Τουρκία) μέλη του HDP άρχισαν να φυλάνε σκοπιά σε σκηνή που έστησαν στην συνοριακή γραμμή. Πολλά άτομα μέλη των κομμάτων HDP και BDP έρχονται με λεωφορεία και με εναλλαγές φυλάνε σκοπιά στην σκηνή, θέλοντας να στηρίξουν την περιοχή Κομπάνι.

Στην σκηνή έχουν κρεμαστεί αφίσες του ΠΚΚ και του Οτζαλάν, ενώ συχνά ανεβαίνουν στους ψηλούς λόφους παρατηρώντας τις περιοχές των συγκρούσεων από όπου υψώνονται καπνοί.

Ο Αϊχάν δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζονται οι πολύ σοβαρές επιθέσεις σε βάρος των Κούρδων στο Κομπάνι. Οι συμμορίες της ΙΚΙΛ διαπράττουν μεγάλες αγριότητες και σφαγές σε βάρος του λαού του Κομπάνι. Οι συγκρούσεις αυτές αποτελούν πολύ μεγάλη απειλή για τον κόσμο μας που ζει εκεί. Επιδιώκεται η εξάλειψη της παρουσίας αυτών των ανθρώπων εκεί.

» Εμείς εδώ έξι μέρες τώρα φυλάμε σκοπιά θέλοντας να δείξουμε πως συμπαραστεκόμαστε στο λαό του Κομπάνι και στηρίζουμε την αντίσταση του. Η ΙΚΙΛ διαπράττει εδώ μια σφαγή κατά του κουρδικού λαού. Στηρίζεται από συγκεκριμένες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή με επικεφαλής την Τουρκία. Η Σανλιούρφα είναι μια από τις περιοχές όπου βιώνεται έντονα αυτή η στήριξη. Τα μέλη της ΙΚΙΛ έχουν εδραιωθεί στην Σανλιούρφα.

» Πιάστε από το θέμα των νοσοκομείων, μέχρι την μεταφορά πυρομαχικών ως και τα δρομολόγια περασμάτων, χρησιμοποιούνε την Σανλιούρφα ως αρχηγείο. Αυτά είναι γεγονότα που γίνονται με ευθύνη της κυβέρνησης του ΑΚΡ και μπροστά στα μάτια τους.

» Μα με ποιο πρόσωπο και με ποιο πνεύμα ο Ερντογάν ζητά στήριξη από τους κατοίκους της Σανλιούρφας και τον Κουρδικό λαό για την προεδρία της Δημοκρατίας; Από την μια υποτιμά τον κουρδικό λαό και από την άλλη στηρίζει τις δυνάμεις που επιδιώκουν την γενοκτονία του. Και έρχεται και ζητά ψήφους από τον κουρδικό λαό. Πρόκειται για ξεκάθαρη διπλοπροσωπία».
(Εφ. Ταράφ τουρκικανεα)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...