Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο γιος του Τάσσου μιλά για «διάλυση» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρίξει την κυβέρνηση!

σχόλιο Γ.Θ : Αν θέλει να γίνει θρύλος σαν τον πατέρα του, οφείλει να το κάνει...


Νίκος Ελευθερόγλου 

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στο Βατικανό για να συναντήσει αύριο τον Πάπα Φραγκίσκο...
, συνεχίζεται η έντονη κριτική σε βάρος του με αφορμή την ανάλυση που έκανε για το κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.
Ο γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο κ. Αναστασιάδης έδωσε ερμηνείες για εσωτερική κατανάλωση, προσπάθησε να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις για μια κακή συμφωνία και, ενώ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να ενημερώσει τον λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας, προτίμησε να τον παραπλανήσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαφώνησε με την τοποθέτηση για τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η συμφωνία παραπέμπει σε διάλυσή της και παρθενογένεση.

Σε ερώτηση αν το ΔΗ.ΚΟ. θα παραμείνει ή όχι στον κυβερνητικό σχηματισμό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, τα οποία θα συνέλθουν μόλις καταρτιστούν σε σώμα.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης «επιχείρησε να εξωραΐσει το κείμενο της συμφωνίας που συνομολόγησε με τον Ερογλου».
Ωστόσο, πρόσθεσε, καμιά ωραιοποίηση δεν μπορεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή «η συμφωνία αποτελεί το χειρότερο διαπραγματευτικό πλαίσιο των τελευταίων σαράντα χρόνων».

Ο γ.γ. των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε «αποτυχημένη την προσπάθεια του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να διασκεδάσει τις ανησυχίες που δίκαια δημιουργήθηκαν από τις ασάφειες και τις αβεβαιότητες που περιέχει το κοινό ανακοινωθέν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται την ανησυχία του λαού της Κύπρου για το κοινό ανακοινωθέν, αλλά, όπως είπε, «δεν είναι η λύση». Σε ερώτηση κατά πόσο η Εκκλησία στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Ναι, στηρίζει και καλεί τον κυπριακό λαό να μονιάσει και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του ακριβώς στις συνομιλίες για να μην περάσει οτιδήποτε αρνητικό από εκεί».

Τέλος, παρά το φιάσκο του στο Σχέδιο Ανάν ο Γιώργος Παπανδρέου επανεμφανίστηκε για άλλη μια φορά υποστηρικτικός σε ένα αντίστοιχο σχέδιο, βάζοντας τώρα στο παζάρι και το φυσικό αέριο! «Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία, η οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Νίκος Ελευθερόγλου

δημοκρατία
http://infognomonpolitics

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...