Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

"Την μπάλα θα την πετάξουμε έξω από το γήπεδο" ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΕΛΟΣ.

"Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ελλήνων, περιμένω σύντομα ενημέρωση για το τι θέλουν να κάνουν".  ο Όλι Ρεν στην «Welt am Sonntag».


¨Βήμα βήμα, δάκρυ δάκρυ, θα με βρεις σε κάποιαν άκρη¨   Στέλιος Καζαντζίδης   Πάρε τα χνάρια μου – 1970 Ακόμα δεν ξεκίνησε η επίσημη προεκλογική περίοδο και ήδη εδώ και μέρες ξεκίνησαν οι ανεπίσημοι εκβιασμοί. Ο χορός άνοιξε στις 5 Φεβρουαρίου 2014. Τι άλλωστε άλλο μπορεί να σημαίνει  η δήλωση  του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας και υπουργού  Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ,  σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.  Σε ό,τι αφορά, την Ελλάδα, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων».   http://www.euro2day.gr/   και βήμα βήμα , δακρυ δάκρυ  ο χορός  συνεχίζεται 16 Φεβρουαρίου 2014  ο Όλι Ρεν στην «Welt am Sonntag»: «η ελληνική οικονομία και διοίκηση ήταν στην έναρξη του προγράμματος σε μια κατάσταση όπου συχνά χρειαζόταν περισσότερο την Παγκόσμια Τράπεζα από το ΔΝΤ -θεσμοί έπρεπε πρώτα δημιουργηθούν από την αρχή».  Πετύχαμε πολλά, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, αλλά διευκρινίζει ότι απομένει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει. «Για αυτό είναι σημαντικό να εμπλακεί μελλοντικά στην Ελλάδα η Παγκόσμια Τράπεζα, ίσως και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης» επισημαίνει.

Και τι είναι ρε παιδιά η Παγκόσμια Τράπεζα που θέλετε να μας εμπλέξετε; Γνωρίζουμε ότι το  ΔΝΤ είναι εκείνος ο μηχανισμός που συνεργεί με χώρες που έχουν βέβαιες  κρατικές  δομές , ώστε  να  δώσουν ώθηση στον παραγωγικό μηχανισμό τους  να ξαναπάρει μπρος ( και ο Θεός βοηθός), ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα   δίνει  οικονομική και τεχνική βοήθεια αποκλειστικά σε  τριτοκοσμικές χώρες που στερούνται υποτυποδών υποδομών και το επίπεδο της πτώχειας τους είναι τέτοιο που φιγουράρει στον διεθνή τύπο.  Μάλιστα αν θυμόμαστε καλά από τον προηγούμενο Νοέμβριο του 2013  στείλαμε και ένα δικό μας εκεί!! Στις 17 Νοέμβρη ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. 

Λέτε να πήγε τυχαία; Μπορεί να βοηθήσει;  ΣΕ ΠΟΙΑ ΌΜΩΣ  ΧΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;  Κλείνουν και σφραγίζονται όλες οι Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, λόγω του «λουκέτου» για ένα μήνα που προβλέπει ο νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 Ηδη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε διορία έως τη Δευτέρα στις Περιφερειακές του Διευθύνσεις να παραλάβουν τα κτίρια και το πάσης φύσεως υλικό των πολυϊατρείων, τα οποία εν συνεχεία θα σφραγιστούν.

 Έτσι λοιπόν ¨οι Πόντιοι Πιλάτοι¨ της Ευρώπης ξεκίνησαν πάλι το προεκλογικό παραμύθι τους.Η Καγκελάριος σταμάτησε σχέδια του υπουργού Οικονομικών της, να τεθεί στην διάθεση της Ελλάδας πριν από τις Ευρωεκλογές τον Μάιο, ένα νέο πακέτο βοήθειας» και επισημαίνει ότι η καγκελαρία «ενημέρωσε την κυβέρνηση στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένα τέτοιου είδους μήνυμα» Spiegel: Κόντρα Μέρκελ-Σόιμπλε για βοήθεια στην Ελλάδα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014  Προσωπική πλέον  εκτίμηση μου είναι  και μετά όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ότι δεν θέλουν οι τοκογλύφοι ούτε τα πετρέλαια μας, ούτε τον ορυκτό μας πλούτο, ούτε τις αιγαιοπελαγίτικες και άλλες  ομορφιές μας… Αλλά μας θέλουν να λιμοκτονούμε σε τριτοκοσμικές και απαξιωμένες συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης και υγιεινής. Για αυτό μας προετοιμάζουν  για  επίπεδα  αναγνωρίσιμης χώρας Παγκόσμιας Τραπέζης. Ουσιαστικά όταν  θα λεηλατούν τον πλούτο μας δεν μας θέλουν μέσα στα πόδια τους. Το τι απομένει να κάνουμε από εδώ και πέρα μας το είπε ο ¨παίκτης¨  Όλι Ρέν στην ανωτέρω συνέντευξη του.  Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ελλήνων, περιμένω σύντομα ενημέρωση για το τι θέλουν να κάνουν». Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ¨Θα την δώσουμε μια κλωτσιά να βγεί έξω απ το γήπεδο και μετά τρέχα να την ψάχνεις…¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...