Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

75.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ

Βρυξέλλες , Δ. Πορφύρης , Π. Σταφυλά
Το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι OTV (7/02/14) αποκαλύπτει ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας είχε δεχθεί μήνυμα από τον ηγετικά στελέχη της Jabhad al Nosra (Μέτωπο της Νίκης) που διοικείται από τον Abou Bara al – Shami...

Τον ειδοποιούσε ότι εντός 3 ημερών θα μετακινήσουν τις μοναχές στο Yabrood για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες σε περίπτωση που ο συριακός στρατός επιτεθεί για ν΄ανακαταλάβει θέσεις στην περιοχή.
Έκτοτε από τις 6 Δεκεμβρίου οι μοναχές κρατούνται στη βίλα ενός χριστιανού επιχειρηματία ονόματι Georges.
Το περασμένο Σάββατο (01/02/14) o Πατριάρχης επικοινώνησε και μίλησε τηλεφωνικά με 4 από τις απαχθείσες μοναχές για 26΄.Αυτή ήταν και η δεύτερη συνδιάλεξη που είχε με τις υπό ομηρία καλόγριες μετά απ΄αυτήν που είχε 2 εβδομάδες πριν.




«Είμαστε πολύ καλά» τον διαβεβαίωσαν «μας φέρονται καλά οι άνδρες της αλ Νούσρα.»Κλασικό μήνυμα ομήρων. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και τα αιτήματα των απαγωγέων ολοένα και αυξάνουν θεαματικά.
Απαιτούν να γίνει ανταλλαγή των μοναχών με όλους τους κρατούμενους ισλαμιστές στη φυλακή Roumieh του Λιβάνου που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.
Να απελευθερωθούν από τις συριακές φυλακές άμεσα 500 σύντροφοί τους που ανήκουν στην Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα παρακλάδι της Αλ Κάιντα
Να απελευθερωθούν άμεσα από τις συριακές φυλακές όλοι οι κρατούμενοι του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού).
Να καταβληθούν 75.000.000 δολάρια ως λύτρα.
Να αποσυρθεί από τη Χομς ο Αραβικός Συριακός Στρατός.
Να μην επιτεθούν τα κυβερνητικά στρατεύματα στο Yabrood .
Να μην επιστρέψουν στη μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα από όπου και απήχθησαν αλλά να προωθηθούν στοTugehen στη Βυρηττό.
Το Yabrood αποτελεί την τελευταία θέση στρατηγικής σημασίας που ελέγχουν οι ισλαμιστές στην περιοχή του όρους Qalamoun.Θεωρείται και προαναγγέλλεται από πολλά μέσα, ότι σ΄αυτήν την πόλη τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί αποφασιστική μάχη για την ανακατάληψή της με τη συμμετοχή και δυνάμεων της Χεζμπολλά.Μετά το Αλ Κουσσέιρ θα είναι η δεύτερη μάχη στην οποία θα συμμετέχουν τόσο αποφασιστικά και δυνάμεις της λιβανέζικης οργάνωσης επειδή εκτός των άλλων είναι πεποισμένοι ότι σε πολλές αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν τελευταία σε σιίτικες συνοικίες στο Λίβανο τα εκρηκτικά και οι καμικάζι αφήχθησαν εκ Yabrood.Σε λιβανέζικα τηλεοπτικά κανάλια μεταδόθηκε βίντεο από την πόλη του Yabrood όπου όχημα Cherokee γεμάτo εκρηκτικά εξέδραμε πανηγυρικά με μαρσαρίσματα και επιτόπιες στροφές για να σκορπίσει το θάνατο στο Λίβανο.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati, δήλωσε την Παρασκευή στην τηλεόραση Al-Mayadeen ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπ. Εξ.του Κατάρ ο τελευταίος του υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ευτυχή κατάληξη σύντομα στο θέμα της απαγωγής.(The Daily star)

pentapostagma.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr
http://logia-tou-aera.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...