Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΩΤΙΑ: Η αστυνομία συνέλαβε χριστιανό κήρυκα, επειδή έλεγε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.

Ένας Αμερικάνος χριστιανός ευαγγελιστής δρόμου συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Σκωτία, με την κατηγορία ότι «παραβίασε την ειρήνη» προκαλώντας... «ομοφοβικό» ερεθισμό, σύμφωνα με καταγγελία από μια γυναίκα, που τον «κατήγγειλε» ότι ανέφερε ότι η ομοφυλοφιλία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σεξουαλικές αμαρτίες.

Ο Tony Miano, πρώην αναπληρωτής σερίφης στο Λος Άντζελες, ήταν σε ένα γκρουπ χριστιανών που κήρυτταν στους δρόμους της Σκωτίας. Προφυλακίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου του Dundee στις 22 Απριλίου.

Ο Miano μιλούσε στους περαστικούς στην λεωφόρο Dundee και τους έλεγε για την φύση της αμαρτίας, και για την αποστολή του Χριστού που ήρθε για να σώσει τους αμαρτωλούς. Τότε μια γυναίκα άρχισε να του φωνάζει. Και αυτό γιατί ενώ κήρυττε για την αμαρτία γενικά, όταν αναφέρθηκε στις σεξουαλικές αμαρτίες, εκτός της μοιχείας και της ασέλγειας ανέφερε και την ομοφυλοφιλία. Η γυναίκα άρχισε τότε να του φωνάζει ότι ο γιος της ήταν ομοφυλόφιλος.

Ένας από τους συνεργάτες του Μiano, ο Josh Williamson, Βαπτιστής πάστορας στο Περθ, που ήταν παρών στο περιστατικό εξηγεί: «Ο Tony δεν εστίασε μόνο στην ομοφυλοφιλία, αλλά μιλούσε γενικά για την αμαρτία. Μια γυναίκα άρχισε να του φωνάζει και ο φίλος της πρόσεξα ότι μαγνητοσκοπούσαμε το κήρυγμα, έτσι έτρεξε και προσπάθησε να σπάσει την κάμερά μου».

Μετά, αυτή η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία με το κινητό της, ενώ εκείνη την ώρα ένας δημοτικός αστυνομικός ήρθε και είπε ότι δεν κάναμε κάτι κακό και ότι έχουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε.

Ο Miano τελείωσε το κήρυγμά του και τότε έφτασαν δύο αστυνομικοί. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει στους αστυνομικούς να τους συλλάβουν όλους!

Μια γυναίκα αστυνομικός είδε ότι είχαμε μια κάμερα και όρμησε να την πάρει ενώ ένας άντρας αστυνομικός την πήρε και την πέταξε στο βαν της αστυνομίας», λέει ο Williamson.

Ο αστυνομικός, αφού συζήτησε με την γυναίκα, συνέλαβε τον Miano, χωρίς καν να του απευθύνει κάποια ερώτηση.

«Αφού έβαλαν τον Τόνι στο αστυνομικό βαν, ρώτησα γιατί έχει συλληφθεί και μου είπαν ότι ήταν για μια «παραβίαση της ειρήνης» και για «χρήση ομοφοβικής γλώσσας», εξηγεί ο Williamson.


Ο Miano εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου την Τετάρτη, όπου και ομολόγησε ότι είναι αθώος. Έδωσε εγγύηση με τον όρο να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 22 Απριλίου, και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Andrea Minichiello Williams, διευθύνων σύμβουλος του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, δήλωσε ότι το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία της Αστυνομίας και την κατανόηση του νόμου για την αντιμετώπιση των εν λόγω περιστατικών.

«Φαίνεται να υπάρχει ένας υπερβάλλοντας ζήλος στην αντίδραση των αστυνομικών. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα αριθμό συλλήψεων χριστιανών ευαγγελιστών δρόμου μόνο και μόνο επειδή κήρυτταν από την Αγία Γραφή. Είναι ενδεικτικό της καταστολής της ελευθερίας του να μπορείς να μιλήσεις και να ζήσεις τα λόγια του Ιησού Χριστού δημόσια και να εκθέσεις τις διδασκαλίες της Βίβλου», λέει η Andrea.

«Στο Χριστιανικό Νομικό Κέντρο έχουμε δεσμευθεί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνεχίσουν να κηρύττουν το ευαγγέλιο στο έθνος μας».

Ο Miano είχε ξανά συλληφθεί τον Ιούλιο του περασμένου έτους, στο Λονδίνο, και πάλι για εικαζόμενη "ομοφοβία". Η κατηγορία κατέπεσε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...