Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

“Αυτοί μας χάλασαν χωρίς ντουφέκια και οβίδες παρά μόνο με τον ευρωδούρειο και κάποιους προδότες!”

Γραφει ο αρισταρχος

(...) Κάποτε στα τετρακόσια τόσα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς οι Έλληνες (που περνούσαν καλά(χα!)) έφευγαν στα βουνά στο αρματολίκι και έπαιρναν τα άρματα να πολεμήσουν τον κατακτητή. Και γίνονταν κλέφτες για να ζήσουν. Έτσι βγήκε η κάστα “αρματολοί και κλέφτες”.
Με την απελευθέρωση αγωνίστηκε πολύ η έννομη τάξη να αφοπλίσει τους άχρηστους πλέον αρματολούς. Μας έμεινε όμως το κουσούρι ή μας το άφησαν επίτηδες, δεν ξέρω. Μας έμεινε το κλέψιμο. Και από κλέφτες κι αρματολοί γίναμε σκέτο… κλέφτες! Και πως αλλιώς να εξηγήσεις τόση μεγάλη κλήση στο άθλημα και από τόσους πολλούς. Για να εφαρμόσουμε εδώ την Σαρία οι μισοί Έλληνες θάναι χωρίς χέρια ή μονόχειρες.

(...) Τώρα τι μούρθε και θυμήθηκα τον μαστρο-Θεοδόση εκεί στη δεκαετία του ογδόντα μόλις είχαμε μπει στην τότε ΕΟΚ. Είχε πει “Εμείς θα τους χαλάσουμε όλους στην Ευρώπη”. Αχ μαστρο- Θεοδόση μου έπεσες έξω, πολύ έξω. Αυτοί μας χάλασαν χωρίς ντουφέκια και οβίδες. Μόνο με τον ευρωδούρειο και κάποιους προδότες. Αλλά…
Αλλά… άσε, είναι ζεστός ο διθέσιος κι εγώ νυστάζω. Μπορεί και να ονειρευτώ ποιος ξέρει τι… ίσως το όμορφο Καστελόριζο; Αλήθεια δεν πήγα ποτέ εκεί, έστω και στον ύπνο μου.

*Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, “Αν γίνω πρόεδρος της κομισιόν θα κάνω την Γερμανική γλώσσα επίσημη της Ευρώπης(sic)”

 ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...