Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση στο Νο 2 της κυβέρνησης του Ερντογάν. «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα».

του Δρ.Κ.Βαρδάκα.

«Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν και εισηγήθηκε να ξαναγίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά.
«Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία», είπε ο Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. 16/11/13 - 12:55

Σώπα ωρέ μεγάλε !! Τι πόνος σε έπιασε ξαφνικά;
Είδες ότι πλάκωσαν τα κοράκια πάνω στην Ελλάδα και σου ήρθε η όρεξη να λεηλατήσεις την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης.
Σκέφτηκες ποτέ βεζύρη τι θα ήταν η ΠΟΛΗ δίχως την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;
Ένα τίποτα…
Γιατί ωρέ έρχονται οι τουρίστες στην Κωνσταντίνου-Πόλη;
Μήπως για να ¨¨ θαυμάσουν¨¨ τα τεμένη σας ή για να φάνε κεμπάπ;
Κατέβα εκεί κάτω στον Γαλατά που ελλιμενίζονται τα κρουαζερόπλοια και ρώτα…
Όλοι θα σου πούνε αμέσως.
Από πού πάνε για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;
Γνωρίζεται κ. Αντιπρόεδρε πότε γιόρταζε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ επί χίλιους και χρόνους; Καλόν να το μάθετε γιατί θα σας χρειασθεί σύντομα.
 Λοιπόν εόρταζε ανήμερα της ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ , εορτή αφιερωμένη στην ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ που δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα της απληστίας και της κακοδοξίας.
Βλέπεις ότι πίσω από την αρχιτεκτονική αίγλη ΤΟΥ  οι πολίτες του κόσμου γνωρίζουν πολύ καλύτερα  και σε αντίθεση με τους ¨¨ευσεβείς πόθους σου¨¨ ότι το οικοδόμημα αυτό κρύβει στα πνευματικά του σπλάχνα πολλά μυστικά. Κρύβει μια χιλιόχρονη ιστορία και ένα πολιτισμό που και ακόμα και σήμερα είναι το φόβητρο των ¨¨δίχως κοινωνία στον ανθρώπινο πολιτισμό¨¨ παγκοσμιοποιητών.
Σε όλο αυτό το σκηνικό της ασυνάρτητης πολιτικής   αλλά και με την σημερινή πραγματικότητα όπως την βιώνουμε εμείς σήμερα οι Έλληνες –Ρωμηοί ταιριάζει μία καθημερινή έκφραση-δείκτης ασυναρτησίας : «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα» που σημαίνει: Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή. Σύμφωνα, πάντοτε, με την ίδια άποψη, η φράση αποτελούσε μήνυμα των Σταυροφόρων, όταν επέστρεφαν από την κατακτημένη, πλέον, Κωνσταντινούπολη (προφανώς, το 1204 στην Α΄ Άλωση) και καθόριζαν ως σημείο συνάντησής τους την κορυφή κάποιου λόφου.
Όπως γνωρίζουμε λοιπόν το, από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, είναι, ίσως, η χαρακτηριστικότερη πρόταση, για την περιγραφή της ασυναρτησίας με την μόνη διαφορά ότι τώρα τελευταία κάποιοι νέου είδους Σταυροφόροι δίχως Σταυρό δεν ορέγονται μόνο εμάς αλλά και εσάς και καθορίζουν πλέον  σημείο συνάντησης τους  τις υποθαλάσσιες κορυφές των γεωλογικών αντικλίνων  της Μεσογειακής Λεκάνης.
Άντε γεια και κοίταξε γείτονα την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και τα μάτια σου .
 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...