Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έρχονται τούρκοι πράκτορες στην Αθήνα για να συνεργαστούν με τον... Νίκο Δένδια;


Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

 - Μία πρωτόγνωρη είδηση μεταδίδεται από την ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου της Τουρκίας Anadolu η οποία αναφέρει ότι:«αποφασίστηκε από κοινού από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξεως Άγκυρας και Αθήνας , να σταλούν στην Ελλάδα ειδικοί... από ενδιαφερόμενες μονάδες της Τουρκίας και να τους ανατεθούν καθήκοντα με σκοπό να εξεταστούν λεπτομερώς οι επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης...».
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει ο Έλληνας υπουργός Ν. Δένδιας να βγει και να διαψεύσει ή να επαληθεύσει τη συγκεκριμένη είδηση. Συγκεκριμένα το εν λόγω δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου της Τουρκίας που φέρει τίτλο: 
«Σημαντικές οι σχέσεις με την Ελλάδα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» αναφέρει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Μουανμέρ Γκιουλέρ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδος, κ. Δένδια.

Ο κ. Γκιουλέρ, μετέφερε στον κ. Δένδια την ευαισθησία της Τουρκίας για την έκδοση των μελών του DHKP-C επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι άκρως σημαντική για την Άγκυρα η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα που θα βασίζεται στο διάλογο και στη συνεργασία (!).
Συνέστησε μάλιστα στην Αθήνα να επιδεικνύει προσοχή στα αιτήματα για παροχή πολιτικού ασύλου καθώς ενδέχεται να είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Από την πλευρά του , όπως αναφέρει το δημοσίευμα , ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδος, κ. Δένδιας, απάντησε «ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ηρεμία και την ασφάλεια του τουρκικού λαού».

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Anadolu: «Κατά τη συνδιάλεξη αποφασίστηκε να ανατεθούν καθήκοντα σε ειδικούς από τις ενδιαφερόμενες μονάδες της Τουρκίας, για να σταλούν στην Ελλάδα με σκοπό να εξεταστούν λεπτομερώς οι επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης».
 
 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...