Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ηγέτης Κούρδων Συρίας: Ο Άσαντ δεν είναι ηλίθιος για να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

«Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν είναι ηλίθιος για να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό».
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στη Συρία, το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD, Σαλέχ Μούσλιμ.
Εξέφρασε την αμφιβολία ότι ο Σύρος πρόεδρος έχει καταφύγει στη χρήση των όπλων αυτών, αφού άρχισε να παίρνει το πάνω χέρι στον εμφύλιο πόλεμο.
Οι Ισλαμιστές τον κατηγόρησαν για την επίθεση της 21ης Αυγούστου κατασκευάζοντας ψευδείς κατηγορίες εναντίον του Άσαντ προκειμένου να προκαλέσουν διεθνή αντίδραση.
«Το καθεστώς της Συρίας διαθέτει χημικά όπλα, αλλά δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ γύρω από τη Δαμασκό, 5 χιλιόμετρα από την ομάδα των επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερευνά τη χρήση των χημικών όπλων. Φυσικά, δεν είναι τόσο ανόητος, ώστε να το κάνει», δήλωσε ο Μούσλιμ στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο Κούρδος ηγέτης συνέχισε λέγοντας, ότι αν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ βρήκαν αποδείξεις για την αθωότητα του Άσαντ ως προς τις χημικές ουσίες και υπάρχει κατηγορία για τους αντάρτες «θα το ξεχάσουν γρήγορα». Γιατί, ποιον θα τιμωρήσουν τον εμίρη του Κατάρ και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ή τον Ερντογάν;», είπε- σύμφωνα με το ρωσικό Ρέγκνουμ.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...