«…Κάποια στιγμή, το φθινόπωρο του 2003, με επισκέφτηκε στο σπίτι μου ο κ. Ιωάννης Σαρήτσαμλης, από την Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Η συζήτησή μας κινήθηκε σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και τα επερχόμενα γεγονότα που αφορούσαν τα ελληνοτουρκικά.

Μου είπε τότε πως, όταν ήταν ακόμη μαθητής στο Λύκειο Άνω Τούμπας, ο καθηγητής τους των Θρησκευτικών, Αθανάσιος Χήρας, τους είχε μιλήσει κι εκείνος για το θέμα. Τους είχε πει συγκεκριμένα πως, σύμφωνα με μαρτυρία που είχε ο ίδιος, όλα εκείνα τα γεγονότα που αναμένονταν, σχετικά με τα Εξαμίλια και όλα όσα έλεγαν οι διάφορες προφητείες, θα πραγματοποιούνταν αφού θα είχαν προηγηθεί δύο άλλα γεγονότα: α) η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, και β) η μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.»
Αναζητήσαμε αμέσως το συγκεκριμένο καθηγητή, προκειμένου να πληροφορηθούμε την ακριβή πηγή της παραπάνω μαρτυρίας, αλλά διαπιστώσαμε ότι είχε πλέον αποβιώσει. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από αυτό, η μαρτυρία αποκτά από μόνη της βαρύνουσα σημασία, για το λόγο ότι και οι δύο προϋποθέσεις που αναφέρονται έχουν ήδη πραγματοποιηθεί: τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από τον Αύγουστο του 2004, όσο και η εγκατάσταση του τέως βασιλιά στο Πόρτο Χέλι, από το Μάιο του 2013. Πλέον, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…
Νικόλαος Α. Ζουρνατζόγλου
Επισμηναγός ε.α.