Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

O Ερντογάν θέλει εκτεταμένη επίθεση κατά της Συρίας



Ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει δράση σαν και αυτή του Κοσόβου 

Ο τούρκος πρωθυπουργός σύμφωνα με τις δηλώσεις του δεν συμφωνεί με μια περιορισμένης διάρκειας επιχείρηση εναντίον της Συρίας, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ομπάμα καθώς και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Δεν θα μας ικανοποιούσε μία περιορισμένη επιχείρηση» είπε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην αναμενόμενη επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισήμανε δήλωσε ότι «η επέμβαση πρέπει να είναι όχι μιας ή δύο ημερών, αλλά σαν αυτή στο Κόσοβο. Πρέπει να αποσκοπεί στον εξαναγκασμό του καθεστώτος Άσαντ να τα παρατήσει», δηλαδή να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας το βράδυ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, είπε επίσης ότι «αν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις Κέρι, η επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη σύνοδο της G20», η οποία πρόκειται να γίνει στις 5-6 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας δεν του αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό.


creteplus.gr
tovima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...