Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η FATMAGÜL ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ…ΑΝΕΡΓΙΑ.


20130609-203748.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η γνωστή ηρωίδα του τουρκικού σήριαλ της «αποβλάκωσης», με τον τίτλο Fatmagül, έγινε η αιτία για να..
σωθεί μια άνεργη ελληνίδα. Το τουρκικό αυτό σήριαλ προβλήθηκε σαν…. «ευεργεσία» σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και έρχεται να… «σώσει» τους Έλληνες προσφέροντας τους δουλειά και εισόδημα.
Αυτά τα καταπληκτικά που κυριολεκτικά παίρνουν στροφές στο κεφάλι, υποστηρίζει η γνωστή τουρκική εφημερίδα, Aksam, στο κυριακάτικο της φύλο, στις 9/6. Σύμφωνα λοιπόν με το τουρκικό δημοσίευμα, μια άνεργη Ελληνίδα ονόματι Elenı Vrazitiku από την Θεσσαλονίκη, ήταν θερμή τηλεθεάτρία του τουρκικού σήριαλ, Fatmagül. Παρακολουθώντας

το γοητεύτηκε από…τις τουρκικές φράσεις και αποφάσισε να μάθει τουρκικά, μια γλώσσα που μέχρι τότε γι’ αυτήν δεν είχε κανένα ενδιαφέρων. Τα επεισόδια όμως του τουρκικού σήριαλ άσκησαν μια γοητεία για αυτή την γλωσσά και προσέλκυσαν την νεαρή, 23 χρονών Σαλονικιιά, να αρχίσει μαθήματα τουρκικής γλώσσας .
Αλλά το πιο ενδιαφέρων σε όλα αυτά είναι ότι η νεαρή Ελληνίδα στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στην Τουρκία και να ψάξει για δουλειά καθώς έμαθε τότε ότι στην τουρκική πολιτική αεροπορία, Türk Hava Yolları, ζητούσαν αεροσυνοδούς. Έτσι η Elenı Vrazitiku έφτασε στην Τουρκία και απευθύνθηκε στα γραφεία της τουρκικής πολιτικής αεροπορίας. Εκεί, αφού στην αρχή την αντιμετώπισαν με έκπληξη γιατί ήταν Ελληνίδα, αφού κατάλαβαν ότι μιλεί αρκετά καλά την τουρκική γλώσσα και αφού τους τόνισε ότι είναι θαυμάστρια των τουρκικών σήριαλ όπως η Fatmagül, ο «Σουλεϊμάν», το «Έρωτας και Τιμωρία», τελικά την προσέλαβαν. Έτσι η «ευτυχισμένη» Ελληνίδα χάριν της μεγάλης «ευεργεσίας» των τουρκικών σήριαλ αποκαταστήθηκε στην γειτονική χώρα, βρήκε το μέλλον της και συνέχισε την τελειοποίηση της τουρκικής γλώσσας.
Όλα αυτά τα γλαφυρά που ακούγονται κάπως «πικρά», είναι μια τραγική πραγματικότητα. Εμπρός λοιπόν! Βρήκαμε την λύση της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα! Παρακολουθείτε τουρκικά σήριαλ και μάθετε τουρκικά. Μια περίλαμπρη θέση σας περιμένει στην Τουρκία και μια καλή αποκατάσταση. Τώρα βέβαια αν επιμένετε να κρατάτε και κάποια ελληνικά ή ορθόδοξα πρότυπα, ε, αυτά θα πρέπει να τα ξεχάσετε.
Εκεί λοιπόν μας οδήγησαν όλοι αυτοί οι «σωτήρες» του ελληνικού έθνους. Όλοι αυτοί οι «εθνοσωτήρες» σε συνεργασία με τους «ευεργέτες» της Ελλάδας, του μεγαλοκαναλάρχες. Η Fatmagül μας δείχνει τον δρόμο και αφού ζητωκραυγάσουμε για τα τουρκικά σήριαλ, ας φορέσουμε ένα τούρκικο φέσι και οι γυναίκες ένα περίλαμπρο φερετζέ και ας ξαναγράψουμε το…. μέλλον του Γιουνανιστάν. Έτσι μας ονειρεύονται κάποιοι. Μόνο που λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο καθώς η «χώρα των σήριαλ» τώρα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από ένα άγριο εμφύλιο σπαραγμό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://olympia.gr/2013/06/09

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...