Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πυρ σε ελληνικό καταμαράν που μετέφερε παράνομους μετανάστες.

σχόλιο Γ.Θ : Δεν θα δυσκολευτούν να βρουν την αφορμή...

Το συμβάν κατεγράφη στη Σύμη και ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Του Κ.Ζούλα

Ένα ασύνηθες περιστατικό κατεγράφη νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης στο στενό μεταξύ Σύμης και Τουρκίας, όπου εντοπίστηκε ελληνικό καταμαράν το οποίο μετέφερε 18 παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσαν ΜΜΕ της Ρόδου, τουρκική ακταιωρός άνοιξε προειδοποιητικά πυρ ύστερα από καταδίωξη που επιχείρησε, όταν ο Έλληνας πλοίαρχος αρνήθηκε τον έλεγχο. Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωνε αργά το βράδυ και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο επιπλέον επιχειρούσε να υποβαθμίσει το περιστατικό διευκρινίζοντας ότι τα προειδοποιητικά πυρά ήταν στον αέρα και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Άλλες πηγές, ωστόσο υποστήριζαν μια εντελώς αντίθετη εκδοχή. Ότι δηλαδή σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος πυροβόλησε προειδοποιητικά πίσω από στην πρύμνη του Καταμαράν προκειμένου αυτό να μην περάσει σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν εντέλει στη Σύμη όπου οι δύο Ελληνες δουλέμποροί τους συνελήφθησαν.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...