Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πως φτιάχνω λάμπα λαδιού.

Σίγουρα θα έχετε δει όλοι κάποιο καντηλάκι πως είναι και πως ανάβει. Αυτό το καντηλάκι, είναι ένας τύπος λάμπας λαδιού. Άλλος τύπος λάμπας λαδιού, είναι το γνωστό και πάλι, λυχνάρι και σίγουρα θα έχετε δει τις πιο εξελιγμένες λάμπες λαδιού ή παραφινέλαιου. Αν όμως δεν έχουμε τίποτα από τα παραπάνω και σε μια διακοπή ρεύματος δεν έχουμε φως, τι μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα;

Παίρνουμε ένα μπουκάλι μπύρας ή αναψυκτικού (αρκεί να είναι γυάλινο) ή ένα βαζάκι με μεταλλικό καπάκι, ανοίγουμε μια τρύπα στο καπάκι, απ’ όπου περνάμε ένα χοντρό κομμάτι ύφασμα το οποίο θα φτάνει μέχρι τον πάτο του μπουκαλιού. Αν το μπουκάλι μας είναι πολύ ψηλό και το ύφασμα/φυτίλι δεν φτάνει μέχρι τον πάτο, κάνουμε το εξής. Γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό, μέχρι να φτάσει στο φυτίλι, αλλά όχι να το ακουμπάει και μετά συμπληρώνουμε με λάδι μέχρι επάνω. Το φιτίλι μας πρέπει ίσα-ίσα να εξέχει από το καπάκι και πριν το ανάψουμε βεβαιωθείτε οτι έχει τραβήξει λάδι. Έτοιμο.
Δεν είναι ανάγκη να βάλουμε αχρησιμοποίητο/φρέσκο λάδι. Αν έχουμε χρησιμοποιημένο λάδι από τηγάνισμα, κάνει και αυτό. Έτσι ανακυκλώνουμε και υλικά.


fugazigr.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...