Μήνυμα αισιοδοξίας προσπαθεί να περάσει ο αφορισμένος πρωθυπουργός ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», τονίζει ότι μετά τον κάβο της πανδημίας
-τον οποίο χαρακτηρίζει «τελευταίο κάβο της περιπέτειας»- η χώρα θα κάνει άλμα δεκαετίας στον τομέα της ανάπτυξης.Παράλληλα ο Μητσοτάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς στόχος του είναι η κυβέρνηση να κριθεί για τη συνολική πολιτική της, και για τα συγκεκριμένα «παραδοτέα» που αφορούν την ανάταξη της χώρας.
Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι βασικός στόχος παραμένει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι πάσχοντες από κάποιο βαρύ νόσημα, και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και στο τέλος θα βγούμε νικητές».
Ισχυρίζεται ότι «παρά τις δυσκολίες η χώρα τα έχει καταφέρει (μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη), πολύ καλύτερα από άλλες χώρες».
Ο Κούλης σε μια προσπάθεια να δικαιολογείσει τα αδικαιολόγητα εξηγεί ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στηρίζεται σε δυο πυλώνες: Πρώτον, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με την αντιμετώπισης της διασποράς και αυξημένα τεστ, και δεύτερον στη μερική αποσυμπίεση «με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας».
Προαναγγέλλει επίσης ρυθμίσεις για σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου ως πρώτο βήμα απελευθέρωσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Ο Μητσοτάκης αναφέρει ακόμη, ότι ο ίδιος επιδίωξε ήπιο πολιτικό κλίμα κάνοντας και αυτοκριτική, αλλά -όπως σημειώνει – «στη χώρα μας η πανδημία και ο κορωνοϊός εργαλειοποιήθηκαν, ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση, αντί να είναι αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται, μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση που χτυπάει όλο τον κόσμο».