Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Eξέλιξη Βόμβα με κόλπο γκρόσο: Αποχώρησε από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης- Πούλησε τις μετοχές σε ρωσική εταιρεία – Διευρύνεται η ρωσική διείσδυση στα ΜΜΕ

σχόλιο Γ.Θ : Εκδίκηση στο ψευτορωμαίικο με το ίδιο νόμισμα.
Αυτοί που δεν άντεξαν να μείνουν Έλληνες μετά την δαιμονική μπόρα της ιδιωτικής τηλεοπτικής χολέρας που ξεκίνησε το 1990 και μεταμόρφωσε την κοινωνία μας, αυτοί που θαμπώθηκαν από τα φανταχτερά πορνικά φώτα των βοθροκάναλων, αυτοί που προσκύνησαν και έβγαλαν Χριστό και Πατρίδα από τις καρδιές τους, θα έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν την αντίστροφη προπαγάνδα. Την Ρωσική.
Θεέ μου φώτισε τους Ρώσους να μην είναι μία από τα ίδια. Φώτισέ τους να συντρίψουν όλο αυτό το σάπιο τηλεοπτικό κατεστημένο που μας κατέστρεψε. ΑΜΗΝ!

Παρελθόν αποτελεί αιφνιδιαστικά για το Mega ο Ιβάν Σαββίδης. Το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του Ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, στον οποίο πούλησε τις μετοχές του Μega ο Ιβάν Σαββίδης.

Ουσιαστικά και πλέον δύο ρωσικά σχήματα θα διοικούν δύο κανάλια , το Ε και το ΜEGA διευρύνοντας την ρωσική διείσδυση στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Όπως ενημέρωσε το Mega Ρώσος επιχειρηματίας -στην κατοχή του οποίου βρίσκονται πλέον οι μετοχές που είχε αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης από τον Φώτη Μπόμπολα- ο κ. Σαββίδης δεν πρόκειται ούτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε και να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η τελευταία εξέλιξη πάντως, η οποία έσκασε σαν βόμβα στη Μεσογείων, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σαββίδη, ότι δηλαδή σκοπεύει να ρίξει στο Μega ακόμα και 25 εκατομμύρια ευρώ ή ότι θέλει να εξοφλήσει τους απλήρωτους εργαζομένους.

Άγνωστα παραμένουν τα σχέδια του ομογενούς επιχειρηματία για το κανάλι «Ε».

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Μega βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και μέχρι το τέλος του μήνα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.

Οι βασικοί μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πρόταση που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή από τις τράπεζες.

Σε αντίθετη περίπτωση, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δημιουργούνται υποψίες για πιέσεις που ασκήθηκαν στις τράπεζες να απορρίψουν την πρόταση.

Εφόσον η πρόταση των μετόχων του Μega γίνει δεκτή, τότε οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και το κανάλι θα βγει και πάλι στον αέρα εντός του 2018.

Το business plan που έχει εκπονηθεί προβλέπει τη μετακόμιση του Μega στις εγκαταστάσεις του Star, μείωση του προσωπικού, περιορισμένες παραγωγές και πλήρη αξιοποίηση της «βιβλιοθήκης» του καναλιού (τα παλαιά του σίριαλ δηλαδή), καθώς, φυσικά, και ενημερωτικό τομέα, σε συνεργασία με το Star, για λόγους οικονομίας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...