Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η Ρωσία εκτόξευσε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί με πυρηνικές κεφαλές να εξαφανίσει ολόκληρες χώρες – «Πάγωσαν» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Η Ρωσία πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής πυραύλου του κόσμου, του RS-28 Sarmat
(φέρει το ατυχές υποκοριστικό Satan 2) και προκάλεσε σύγκρυο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό υπερηχητικό πύραυλο νέας γενιάς που μπορεί να φέρει τεράστιας ισχύος πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις. Την δοκιμή του πυραύλου ανακοίνωση το ίδιο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χθες αργά το βράδυ και έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεστέκ και διένυσε μια απόσταση 3.600 μιλίων προτού να πετύχει το στόχο του σε πεδίο βολής. Οι Ρώσοι αναφέρουν πώς ο Satan 2 ένας νέας γενιάς βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε άμυνα και να καταστρέψει ολόκληρες χώρες.

Τα σχέδια κατασκευής του συγκεκριμένου πυραύλου ξεκίνησαν το 2009 και πλέον είναι έτοιμος προς χρήση μετά από αρκετές αναβολές. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο 
RS-28 Sarmat θα είναι έτοιμος προς χρήση το 2019-2020 και θα μπορεί να μεταφέρει κεφαλές ισχύος 40 μεγατόνων, ισχύς 2.000 μεγαλύτερη από αυτή των ατομικών βομβών που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το 1945.

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Στην ίδια άσκηση τρία υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές πραγματοποίησαν επιτυχημένες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, ενώ τρία βομβαρδιστικά κατέστρεψαν επίγειους στόχους με πυραύλους.

RS-28 Sarmat είναι ο ισχυρός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος και θα μπορούσε να σβήσει από το πρόσωπο της γης χώρες στο μέγεθος του Τέξας ή της Γαλλίας. Αυτό δε που έχει προκαλέσει μεγάλη εγρήγορση στο ΝΑΤΟ, είναι το γεγονός ότι ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία αορατότητας που του επιτρέπει να βρίσκει τον στόχο, χωρίς να εντοπίζεται από τα συστήματα ραντάρ. Οι εν λόγω πύραυλοι σχεδιάστηκαν να αναπτύσσουν υπερηχητικές ταχύτητες που θα καθιστούν τα περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, άχρηστα.

Τον Ιούνιο του 2011, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε συμβόλαιο για την ανάπτυξη του πυραύλου και τώρα δόθηκε η κυβερνητική εντολή για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του στην τελική φάση. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν γνώριζε τις τρομακτικές ικανότητες του νέου όπλου που μπορεί να σκορπίσει τον όλεθρο αν εξοπλιστεί με πυρηνικά.

Οι RS-28 Sarmat θα διαθέτουν 10-15 κεφαλές MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle), οι οποίες δηλαδή θα περιέχουν πολλαπλές επιμέρους κεφαλές διαφορετικού τύπου που θα κινούνται αυτόνομα προς ξεχωριστό στόχο, ενώ η ταχύτητα τους θα μπορεί να φτάνει στα 7-12 Mach.



http://nikosxeiladakis.gr/ο-ρωσικοσ-satan-2-θα-σβησει-απο-τον-χαρτη/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...