Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΣΟΚ στην Ευρώπη: Η Καταλονία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της

H Καταλονία κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. Την ανεξαρτησία της Καταλονίας ανακήρυξε το τοπικό της κοινοβούλιο, σε μία κίνηση,
ωστόσο, που είναι αμφίβολο τι νομικά αποτελέσματα θα μπορούσε να παραγάγει, καθώς εντός των επόμενων ωρών η Γερουσία, άνω σώμα του ισπανικού κοινοβουλίου, αναμένεται να άρει την αυτονομία της περιφέρειας, καθαιρώντας την κυβέρνησή της και περνώντας τις αρμοδιότητές της στην κεντρική ισπανική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (Τζενεραλιτάτ) της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν είχε μετακυλίσει την ευθύνη για τη στάση που θα κρατούσαν οι περιφερειακές Αρχές στο κοινοβούλιο, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε να προκηρύξει πρόωρες τοπικές εκλογές, λύση που ίσως ικανοποιούσε και τη Μαδρίτη, αλλά και να προχωρήσει με δική του ευθύνη σε διακήρυξη ανεξαρτησίας.
Νωρίτερα, ενώπιον της Γερουσίας της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι είχε ζητήσει από τους γερουσιαστές να του δώσουν την εξουσιοδότηση να κυβερνήσει απευθείας την Καταλονία, καθαιρώντας την τοπική της κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του κ. Πουτζντεμόν και να προκηρύξει εκλογές στην περιφέρεια εντός των επόμενων έξι μηνών.
Ώρες αγωνίας
Κορυφώνεται το δράμα στην Ισπανία καθώς, ενώ στη Μαδρίτη συνεδριάζει η Γερουσία προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα της κεντρικής κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 155, που προβλέπει αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας και παύση της τοπικής κυβέρνησης, στο καταλανικό κοινοβούλιο ψηφίστηκε η ανακήρυξη ανεξαρτησίας.
Το αίτημα ανεξαρτησίας προήλθε από τα κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις.
Η μυστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και το «ναι» επικράτησε συντριπτικά.
Στη Μαδρίτη το πρωί ο Μαριάνο Ραχόι ζήτησε τη στήριξη της Γερουσίας στην πρότασή του για ενεργοποίηση του Άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «παράνομο» το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, είπε πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1978 που υιοθετείται το Άρθρο 155, «διότι η κατάσταση είναι έκτακτη».
«Στην Καταλονία, υπήρξε προσπάθεια να αγνοηθούν, να ανακληθούν και να παραβιαστούν οι νόμοι… και αυτό το έχουν παραδεχθεί. Μια νέα νομιμότητα εγκρίθηκε, όπως μας είπαν. Έχουν πάρει αντιδημοκρατικές αποφάσεις που παραβιάζουν τον νόμο και την κανονική συμπεριφορά σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, και σε αντίθεση με τις ισπανικές και ευρωπαϊκές αξίες, καθώς συντρίβουν τις μειονότητες και παραβιάζουν το κράτος δικαίου», είπε.
«Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει εναλλακτική: πρέπει να στραφούμε στον νόμο για να διασφαλίσουμε πως ο νόμος τηρείται και γι’ αυτό καταρτίσαμε το Άρθρο 155, έναν νομικό και δημοκρατικό μηχανισμό που μοιάζει με τα εργαλεία που υπάρχουν στις δημοκρατικές χώρες γύρω μας», σημείωσε ο κ. Ραχόι.
Τόνισε πως τα «έκτακτα μέτρα θα πρέπει να υιοθετούνται μόνον όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει όταν πολλοί άνθρωποι το απαιτούσαν, όταν το καταλανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το δημοψήφισμα, τον μεταβατικό νόμο… Δεν το κάναμε, διότι πιστέψαμε πως υπήρχε ακόμα χρόνος να επιστρέψουν στην ομαλότητα τα πράγματα».
Όπως δήλωσε ο κ. Ραχόι, «οι Καταλανοί πρέπει να προστατευθούν από μια μη ανεκτική μειονότητα που απονέμει η ίδια την κυριότητα της Καταλονίας στον εαυτό της και που προσπαθεί να υποβάλλει όλους τους Καταλανούς στον ζυγό της δικής της θεωρίας».
«Το Άρθρο 155 δεν στρέφεται κατά της Καταλονίας, αλλά στόχο έχει να αποτρέψει την κατάχρηση της Καταλονίας», υπογράμμισε.
Σημειώνεται πως η Γερουσία θα έχει τον τελικό λόγο στο πακέτο των μέτρων για την προσωρινή ανάληψη του ελέγχου της Καταλονίας, τα οποία περιλαμβάνουν την απομάκρυνση ολόκληρης της καταλανικής κυβερνητικής ομάδας από τις θέσεις της και την κήρυξη νέων τοπικών εκλογών εντός έξι μηνών.
Σε ανάρτησή του λίγο μετά την ομιλία του Μαριάνο Ραχόι, το Λαϊκό Κόμμα ανέφερε τους τέσσερις στόχους του Άρθρου 155: 1) αποκατάσταση της νομιμότητας, 2) αποκατάσταση της κοινωνικής αρμονίας, 3) οικονομική ανάκαμψη και 4) κήρυξη νέων εκλογών.


Πηγή

1 σχόλιο:

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ29 Οκτωβρίου 2017 - 2:26 π.μ.

  Όλη αυτή η ιστορία με την ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι ενορχηστρωμένη από τον Σόρος και τους πράκτορές του.

  Άμεσος στόχος του Σόρος είναι η διάλυση της Ισπανίας, δηλαδή του δυτικού Χριστιανικού πυλώνα της Ευρώπης που στέκεται εμπόδιο στην μαζική εισβολή μουσουλμάνων από την Αφρική.

  Αφού πρώτα ο Σόρος διέλυσε την Ελλάδα - δηλαδή τον ανατολικό Χριστιανικό πυλώνα της Ευρώπης - με αποτέλεσμα την μαζική εισβολή μουσουλμάνων από την Ασία, τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο στην Ισπανία.

  Ο ψευτοπρόεδρος της Καταλονίας Πουτζεμόν και η δήμαρχος της Βαρκελώνης είναι γνωστοί διεθνιστές/νεοταξίτες και έχουν άμεση σχέση με τις ΜΚΟ του Σόρος.

  Στην Καταλονία ζει το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων στην Ευρώπη - περίπου 15% - και ήδη είναι έτοιμο το πρώτο επίσημο Ισλαμικό κόμμα στην Ευρώπη , το οποίο θα ανακηρυχθεί στην "ανεξάρτητη" Καταλονία.

  Οι Καταλανοί "αυτονομιστές" είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία οπαδοί του "πολυπολιτισμού" και εχθροί του "εθνικισμού".

  Αντιθέτως, οι Ισπανοί Πατριώτες και Εθνικιστές είναι υπέρμαχοι της Εθνικής ενότητας και της διατηρήσεως του Χριστιανικού χαρακτήρα της Ισπανίας.

  Ας μην μας ξενίζει το ότι πολλοί Ισπανοί Εθνικιστές χαιρετούν "φασιστικά" και τιμούν τον στρατηγό Φράνκο.

  Για τους Ισπανούς ο Φράνκο υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής τους ενότητας και κάτι ανάλογο του δικού μας Ιωάννη Μεταξά.

  Ο Φράνκο έσωσε την Ισπανία από τους αναρχοκομμουνιστές την δεκαετία του '30, είτε μας αρέσει είτε όχι.

  Προσωπικώς λοιπόν τάσσομαι ανεπιφύλακτα εναντίον της "ανεξαρτησίας" της Καταλονίας και υπέρ της Εθνικής ενότητας της Ισπανίας.

  Απώτερος στόχος του Σόρος είναι η διάλυση των μεγάλων Εθνικών Κρατών της Ευρώπης και η δημιουργία της Ευρώπης των "οικονομικών περιφερειών" που θα υποταχθούν πιο εύκολα στο παγκόσμιο υπερκράτος που σχεδιάζεται.

  Παρόμοια σχέδια υπάρχουν και για την Ελλάδα , με την δήθεν "αυτονομία" της Κρήτης, την απόσχιση της Δυτικής Θράκης κλπ.

  Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να βλέπουμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...