Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Ο "πιο ταπεινός πρόεδρος του κόσμου" θα φιλοξενήσει 100 ορφανά παιδιά από τη Συρία.

Εκατό παιδιά, που έμειναν ορφανά κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, θα φιλοξενήσει στην εξοχική του κατοικία ο πιο ταπεινός πρόεδρος του κόσμου, ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, José “Pepe” Mujica.

Τα παιδιά, που σήμερα ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στη Μέση Ανατολή, θα φτάσουν στην Ουρουγουάη τον Σεπτέμβριο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δεν μεταφέρει ασυνόδευτα παιδιά, γι’ αυτό κάθε παιδί θα φτάσει με τουλάχιστον ένα συγγενή του – όπως έναν θείο, ξάδελφο ή αδελφό. Ο ακριβής αριθμός των παιδιών που αναμένεται να μείνουν στην θερινή κατοικία του Mujica είναι ακόμη υπό επεξεργασία, δεδομένου ότι η κυβέρνηση της Ουρουγουάης θα είναι υπεύθυνη για όλες τις δαπάνες.
 

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την χώρα τους από το 2011 έως σήμερα. Κυρίως κατευθύνονται προς την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο. Περίπου 1 εκατομμύριο Σύριοι έχουν μετεγκατασταθεί στο Λίβανο, ενώ 600.000 είναι στην Ιορδανία και 700.000 στην Τουρκία.
 

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, τον οποίο αποκαλούν "ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου", ζει σαν ένας ταπεινός αγρότης.
Ο Mujica, ο οποίος σαν πρόεδρος της Ουρουγουάης λαμβάνει 12.000 δολάρια τον μήνα, δίνει το 90% του μισθού του σε φτωχούς…
 

http://www.makeleio.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...