Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η ευχή στον Πατριάρχη για Θ.Λειτουργία στην Αγία Σοφία.

σχόλιο Γ.Θ : Μεσ' στην Αγιά Σοφιά θα βρεθούμε ξανά... όπως λέει και ο Σταμάτης.
Δεν είναι όνειρο, είναι το μέλλον μας...
Που όμως δεν θα έρθει, αν δεν αγωνιστούμε για αυτό.
Για αυτό Μετάνοια - Εξομολόγηση - Θεία Κοινωνία και το θαύμα έρχεται! 
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας Φωτογραφίες Γιώργος Φερδής | Δόγμα
ΔΟΓΜΑ | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ένα παράπονο εμφανίστηκε στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη όταν ο πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σταμκόπουλος διευθυντής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του ευχήθηκε «Να μας αξιώσει ο Θεός να σας δούμε να τελείτε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη».

Τη στιγμή που ο πρωτοπρεσβύτερος έλεγε αυτά τα λόγια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κουνούσε το κεφάλι του καταφατικά, σαν να ένωνε κι εκείνος τις προσευχές του με το ακροατήριο που όταν άκουσε αυτήν την ευχή ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στο αμφιθέατρο της ακαδημίας όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση, το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου ήταν νέοι.

Ο Πατριάρχης τόνισε στην ομιλία του το ενδιαφέρον του Θρόνου για την Εκκλησιαστική εκπαίδευση, παρουσιάζοντας την ιστορική πορεία των προσπαθειών του Πατριαρχείου στον τομέα αυτό μέχρι και την σύσταση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που άδικα παραμένει κλειστή όπως τόνισε.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της Ακαδημίας όπου ενημερώθηκε για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην συντήρηση εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Ο κ. Βαρθολομαίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την παρουσίαση των ειδικών τεχνικών που ακολουθούν οι συντηρητές αγιογραφίας.

Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» ενώ επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου παρακολούθησε ειδική τιμητική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4098&catid=6

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...