Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Φορολογούν και τους… τάφους!


Από τον "κεφαλικό φόρο" στον "φόρο υπέρ αναπαύσεως"!!!

Η απόφαση της (ανθυπο)κυβέρνησης του Σαμαρά να επιτεθεί στην ιδιωτική περιουσία και συγκεκριμένα στην περιουσία των απλών πολιτών, είναι μία ακόμη απόδειξη της ύπαρξης μίας κυβέρνησης που στοχεύει στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών.
Ο σχετικός νόμος που αφορά την οριζόντια φορολόγηση της ιδιωτικής γης, είναι ένα νομοθετικό έκτρωμα, που ενώ φαίνεται να επιζητά την μέγιστη είσπραξη εσόδων για το κράτος, επί της ουσίας εισάγει την υφαρπαγή της ιδιωτικής γης από το κράτος (σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής φόρων από τους πολίτες).

Είναι τόσο επικίνδυνο το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο και εκτείνεται σε τόσο μεγάλο μέγεθος, ώστε επιβάλει την φορολόγηση της απλής κατοχής γης (καλλιεργήσιμη ή μη), ενώ επιπλέον φορολογεί οποιοδήποτε κομμάτι – επιφάνεια γης (κατοικήσιμο ή μη) που έχει δεχθεί έστω και ένα τούβλο!!!
Με απλά λόγια, ενώ δεν φορολογούνται μέχρι τα… κοτέτσια (προσφέροντάς μας ο νομοθέτης -μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- ένα παράθυρο να δηλώσουμε τα σπίτια μας ως κοτέτσια κι εμείς να δηλώνουμε κότες και πετεινοί, δηλαδή ζώα), δεν φαίνεται πως υπάρχει κυβερνητική βούληση να γλιτώσουν από τον φόρο οι… τάφοι (δηλαδή ιδιόκτητο κομμάτι γης), εισάγοντας με αυτόν τον τρόπο ένα νέο φόρο, που σε αντίθεση με τον (επί τουρκοκρατίας) "κεφαλικό", τώρα θα είναι φόρος "νεκρού" (εδώ δεν το γλιτώνουμε το εγκεφαλικό)! Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ιδιόκτητος τάφος , τότε ο φόρος θα επιβάλλεται στην αρμόδια δημοτική αρχή, η οποία με τη σειρά της θα τον μετακυλύει στον… ενοικιαστή!


Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες πως εκτελείται σχέδιο υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας (μικρής, μεσαίας ή μεγάλης) από την κυβέρνηση της Ελλάδας (αλλά όχι κυβέρνηση των Ελλήνων);
Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες πως οι Έλληνες πολίτες έχουν μπει στο στόχαστρο και με νομοθετικά εκτρώματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό;
Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες πως αυτοί που υποτίθεται ότι κυβερνούν, εκτελούν εντολές έξωθεν που σαν μοναδικό στόχο έχουν την πλήρη κατάπτωση της χώρας, προκειμένου στη συνέχεια να την εκμεταλλευτούν στο σύνολό της;


Η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει και έχει συμφωνήσει να παραδίδει λύτρα για την παραμονή της στους επικυρίαρχους δανειστές. Και αυτά τα λύτρα τα παίρνει από τον ιδρώτα και το αίμα (μην ξεχνάμε τους νεκρούς της κατοχής του μνημονίου) των Ελλήνων πολιτών. Απόδειξη είναι οι 22 φορολογικοί νόμοι που επιβλήθησαν μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.


Και όλα αυτά, χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως έρευνα για το πως η χώρα έφτασε στο σημείο αυτό, ποιοί έφταιξαν, ποιοί κέρδισαν, ποιοί δεν τιμωρήθηκαν, για την καταστροφή που επέφεραν είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις τους. Αυτά, όμως, φαίνεται πως είναι "λεπτομέρειες" για την κυβέρνηση Σαμαρά...


Αρχοντάκης Νίκος

ΥΓ: Από το συνολικό χρέος των 345 δισ. €, το 85%, έως 90% αυτού του χρέους (περί τα 293 δισ. €, έως τα 310 δισ. €) αφορά πανωτόκια, ενώ, μόλις, το 10%, έως 15% (περί τα 35 δισ. €, έως 52 δισ. €) αφορά χρήματα, που εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία, γεγονός, που καθιστά το ελληνικό δημόσιο χρέος, ένα χρέος καθαρά τοκογλυφικό.

http://kostasxan.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...