Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Γλυκειά μου Ελλάδα σε κατέστρεψαν''

ambrosios 0
Του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου
Ελλάδα μου, χρόνια τώρα σε κυβέρνησαν  όχι πολιτικά κόμματα, αλλά κάποια μη σοβαρά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία προέβησαν στη δημιουργία κομμάτων μόνο και μόνο για να νέμωνται την Εξουσία!
Πουλημένοι σε ξένα συμφέροντα, Αμερικανικά σήμερα, Αγγλικά ή Γερμανικά χθες, δούλεψαν σκληρά για να καταστρέψουν την Ελλάδα με την αλόγιστη πολιτική τους!

Έτσι λοιπόν στον πολιτικό στίβο εν πολλοίς ούτε σοβαρά πρόσωπα είχαμε, ούτε και σοβαρά κόμματα! Στ’ αυτιά μας ακόμη αντηχούν τα γεμάτα ειλικρίνεια λόγια του αείμνηστου Γιώργου Κατσιφάρα: «αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας!»
Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν από τις εξαιρέσεις, διότι και έντιμος πολιτικός και ειλικρινής άνθρωπος ήταν. Αφορμής δοθείσης, μια και θυμηθήκαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να σημειώσουμε, ότι τελικά αυτός ήταν η πρώτη μπουλντόζα, είτε μας αρέσει, είτε όχι, από την οποία άρχισε η κατεδάφιση της ένδοξης και υπερήφανης Πατρίδος μας.
Με τη γνωστή δημόσια δήλωσή του προς χρηματισθέντα Υπουργό της πρώτης Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ «είπαμε να κάμετε ένα δωράκι στον εαυτό σας, αλλά όχι και μεγαλύτερο από πεντακόσιες χιλιάδες"(!!!) άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και έκτοτε όλοι τους άρχισαν να χρηματίζωνται. Πρώτα οι μεγάλοι και ύστερα και οι μικροεπιχειρηματίες της γειτονιάς.
Έτσι λοιπόν τα πολιτικά κόμματα σχηματίζονταν κυρίως από μη σοβαρά ή και από «επιστρατευμένα» πρόσωπα! ¨Όταν λέμε «μη σοβαρά πρόσωπα» αναφερόμεθα πάντοτε στις σχέσεις τους με την Πατρίδα.
Δεν είχαν έρωτα για την αγαπημένη μας Ελλάδα. Είτε ζούσαν στο Εξωτερικό, είτε ουδέποτε υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό κλπ.
Οι εξαιρέσεις βεβαίως υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν! Παράλληλα όμως τα  πολιτικά Κόμματα τα αποτελούσαν όχι οι ικανοί άνθρωποι, οι επαΐοντες και οι κορυφαίοι, αλλά πρόσωπα-αποκόμματα του κοινωνικού συνόλου, ρετάλια της κοινωνίας.
Τα πόδια επήραν τη θέση της κεφαλής! Στην πρώτη περίοδο του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον κάθε Υπουργό βρισκόταν ο «μπράβος» του Κόμματος, ο «πρασινοφρουρός», ο «κομισάριος» π.χ. ο γαλατάς της γειτονιάς, ο οποίος κατασκόπευε και κατηύθυνε τον Υπουργό!!!!!
Κατά καιρούς στην Κυβέρνηση της Χώρας μεταξύ των πολλών αχρήστων ανήλθαν  και κάποιοι   μεγαλόσχημοι  μεν και μεγαλώνυμοι ίσως, αλλά χωρίς τις αθάνατες ελληνικές αρχές, αυτές δηλ. που είχαμε παραλάβει από τους ενδόξους προγόνους μας, χωρίς χρηστά ήθη και χρηστό χαρακτήρα,  χωρίς αιδώ, χωρίς εντιμότητα!  Άνθρωποι, που έδιωξαν το Θεό από τη ζωή τους και στη θέση του έθεσαν το δικό τους είδωλο! Τελικά άνθρωποι, που αποδείχθηκαν  στην πλειονότητά τους κλέφτες και λωποδύτες!
Προσωπικότητες με εντιμότητα ήθος και ακεραιότητα στη ζωή τους, έντιμοι οικογενειάρχες και επιτυχημένοι επιστήμονες, όπως ήταν και αγαπητό μας πρόσωπο από το Νομό Αχαΐας, πολύ σύντομα έπεφταν στην δυσμένεια του Κόμματος και –με μυστικές διεργασίες- ωθούντο στο περιθώριο!
Πολλοί λοιπόν από αυτούς μας, που εκλήθησαν να μας Κυβερνήσουν, ήλθαν απ’ το πουθενά, μας ήλθαν ουρανοκατέβατοι! Ποτέ και πουθενά δεν δούλεψαν! Ποτέ δεν ίδρωσαν, για να κερδίσουν τον επιούσιο! Ποτέ δεν έβγαλαν με τον ιδρώτα τους ένα  κομμάτι ψωμί! Ήταν «παιδιά του μπαμπά τους», απόφοιτοι Κολλεγίων!
Και όμως μπήκαν στον πολιτικό στίβο και ανέλαβαν πολύ υψηλά και πολύ υπεύθυνα καθήκοντα! Ανέλαβαν ζωτικούς τομείς στο κυβερνητικό επιτελείο!
Ας τρέξουμε τώρα γρήγορα στο χρόνο, για να φθάσουμε στις ημέρες μας. Τέτοια, λοιπόν, πρόσωπα  εμφανίσθηκαν, όπως άλλωστε ήταν φυσικό, και στην Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου ως σωτήρες της Ελλάδος, η οποία τώρα δυστυχώς πνέει τα λοίσθια, όχι μόνον οικονομικώς, αλλά και πολιτισμικώς!
Η ένδοξη Ελλάδα, που γνωρίσαμε με τον πολιτισμό, την λαμπρή ιστορία της, την αθάνατη ελληνική γλώσσα της και την Ορθοδοξία της, η λεγόμενη Ελληνοχριστιανική Ελλάδα με τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό της τώρα πια πεθαίνει!
Από τον θεωρούμενο ως Μεγάλο, αλλά πραγματικά άθεο και χωρίς ψυχικό μεγαλείο, Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον 1ο), ο οποίος ήδη από το έτος 1955 είχε διακηρύξει την απαρέσκειά του προς την Εκκλησία, και έλεγε, ότι «για να ξαναχτίσω την Ελλάδα θέλω μηχανικούς και όχι παπάδες», περάσαμε στον επιρρεπή στις φιλήδονες απολαύσεις και Πράκτορα των Αμερικανών Ανδρέα Παπανδρέου!
Έγινε ένα μικρό διάλειμμα με τον -κατά την γνώμη μας- σοβαρό πολιτικό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, περάσαμε έπειτα στον Εβραϊκής προελεύσεως κ. Κώστα Σημίτη, ξαναγυρίσαμε στη Νέα Δημοκρατία με τον κ. Κώστα Καραμανλή (τον 2ο), που, αν και Πρωθυπουργός,  δεν χάλαγε την ζαχαρένια του, καθώς έγραφαν οι εφημερίδες, απολαμβάνοντας τον μεσημεριανό του ύπνο κλπ, τελικά φθάσαμε στον κ. Γεώργιο Παπανδρέου (τον 2ο), ο οποίος με το «λεφτά υπάρχουν» ξεγέλασε τον Έλληνα ψηφοφόρο, υπέκλεψε την ψήφο του και, σαν Πρωθυπουργός πια, εξετέλεσε επακριβώς τα σχέδια των Ξένων Δυνάμεων για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος, ώστε αύτανδρος να βυθισθή στον ωκεανό των αδηφάγων δανειστών της!
Είχε συμφωνήσει, είπαν, την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ. πριν καν γίνει Πρωθυπουργός!
Ας θυμηθούμε και τούτο: προ των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου μετέβη δύο φορές στις ΗΠΑ, όταν δε εξελέγη Πρωθυπουργός μετέβη εκεί και  για τρίτη φορά.
Έμαθε ποτέ κάποιος γιατί άραγε μετέβη εκεί ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου; Ουδείς!
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, επήγε εκεί για να συνάψει συμβόλαια και συμφωνίες με την Ξένη αυτή Δύναμη, τα οποία στη συνέχεια υλοποιήθηκαν με τα περίφημα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στους ουρανοκατέβατους! Τέτοιοι άνθρωποι, που μας ήλθαν από το πουθενά, ή που τους έστειλαν εδώ ίσως τα Ξένα Κέντρα Αποφάσεων,  ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, όταν μόλις τότε άρχισε να διαφαίνεται.
Όπως π.χ. ο κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, τέως Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος μας πρόβαλε ξαφνικά, λέτε και ερχόταν από το υπερπέραν! Αυτός δηλ., που μιλώντας για τον Τιτανικό στα ξένα Forum, κατεξευτέλισε την Ελλάδα και την βύθισε πολύ βαθειά μέσα στο βυθό της Ευρωπαϊκής ανυποληψίας! Αυτός, που τελικά κατέστρεψε την οικονομία της Χώρας!
Σχεδόν πρώτη του φροντίδα ήταν να παραγγείλει μια ολοκαίνουργη θωρακισμένη Mercedes, αξίας 800.000 € περίπου, όπως έγραφαν οι εφημερίδες και είπαν τα ΜΜΕ!
Ποιος; Ο έως χθες άγνωστος, που ξαφνικά έγινε ο Τσάρος της Οικονομίας και τελικά ο νεκροθάπτης της! Αυτός, που δεν  θυμόταν που έκρυψε την λίστα Λαγκάρντ!
Μετά τον παραμερισμό, δηλ. το εξωπέταγμα, του   κ. Παπακωνσταντίνου, ήλθε –ως νέος σωτήρας της Ελλάδος,  Υπουργός της Οικονομίας- ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Παλαιός πολιτικός αυτός, με επιστημονικές περγαμηνές και με σοβαρό  έως χθες προφίλ!  Και όμως δεν τα κατάφερε! Πολύ γρήγορα έχασε την γενική εκτίμηση, αφού σημείωσε και αυτός λάθη και παραλείψεις εγκληματικές.
Έχοντας ως όραμα να αναρριχηθεί στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι και αυτός έκαμε στραβά μάτια στις οικονομικές ατασθαλίες και τελικά καταρρακώθηκε το κύρος του. Για την χαμένη λίστα Λαγκάρντ ή Φαλτσιάνι έγινε τόσον θόρυβος!
Πέρασαν δέκα περίπου ημέρες και τότε μόλις ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε στο προσκήνιο, λέγοντας ότι έχει αυτός την περίφημη λίστα, την οποία και παρέδωσε, μάλιστα δε, καθώς ελέχθη, με αλλοιωμένα τα στοιχεία της!
Αυτό και μόνο το γεγονός, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ! Αποκαλύπτει μεγάλη ενοχή!
Στο σημείωμά μας αυτό σκοπός μας δεν είναι να αναφερθούμε σε πρόσωπα. Απλώς αναφερθήκαμε σε ελάχιστα πρόσωπα, μάλλον σε κάποιες έως χθες προσωπικότητες με βαρύνουσα σημασία, για να τονίσουμε την αθλιότητα, που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα.
Μια αθλιότητα, για την οποία θα κριθή και ο νυν Πρωθυπουργός, ο κ. Αντώνιος Σαμαράς. Ανέλαβε βέβαια τη διακυβέρνηση της Χώρας σε καιρούς χαλεπούς, αλλά αυτό ακριβώς είναι που ή θα τον αναδείξει σαν μεγάλο Πολιτικό Ηγέτη ή θα τον καταποντίσει στο βάραθρο της ανυποληψίας!
Δυστυχώς γι’ Αυτόν τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά! Να μερικά απ’ αυτά.
α) Ο κ. Αντώνιος Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ε.ε,. λησμόνησε παντελώς τις βαρύγδουπες εκείνες προεκλογικές του υποσχέσεις προς τον Ελληνικό Λαό, όπως π.χ. δεν θα περικόψουμε τους μισθούς, δεν θα αυξήσουμε τους φόρους, δεν θα απολύσουμε εργαζομένους, δεν ….δεν…..δεν…., καθ’ όσον από την επομένη των εκλογών ημέρα  ενεργεί τα εντελώς  αντίθετα! Είναι χαρακτηριστικά αυτά που κατήγγειλε δημοσίως ο παραιτηθείς Υφυπουργός του κ. Νικ. Νικολόπουλος, τα οποία  περίπου έχουν ως εξής: «Ο Σαμαράς μας είπε, ότι θέλει μπροστά στους ανθρώπους της Τρόϊκα να μη προβάλουμε καμμιά αντίρρηση, αλλά να γονατίσουμε και με τα τέσσερα!» με ό, τι μη σεμνό, μη ηθικό, υπονοεί αυτή η έκφραση!
β) Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αυτό, δυστυχώς  η πράξη το επιβεβαιώνει Διότι για λόγους γοήτρου και μόνο θα περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να αντιτάξει στους Τροϊκανούς έστω και ένα ΟΧΙ! Μια τέτοια στάση στα μάτια του κόσμου θα είχε μια μεγάλη σημασία, έστω και αν μετά ταύτα κατ ανάγκη υποχωρούσε στις παράλογες και συγχρόνως εξουθενωτικές για τον ‘Έλληνα εργαζόμενο ή συνταξιούχο απαιτήσεις των Τροϊκανών! Τούτο άλλωστε ετόνισε και κάποιος εκ των κ.κ. Βουλευτών, λέγων: "Η Ελληνική Κυβέρνηση έστω και τελευταία στιγμή  να σηκώσει το ανάστημά της, όχι ότι είμαστε οι γίγαντες του κόσμου, αλλά δεν είμαστε και ένα σκουπίδι¨ (Σκαϊ 100.3 στις 16.10.2012 και ΕΘΝΟΣ στις 17.10.2012)
γ) Ό, τι ο κ. Σαμαράς άρχισε να χάνει από την εκτίμηση των Ελλήνων φαίνεται και από το παρακάτω απόσπασμα, που σας παρουσιάζουμε. Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά καταδεικνύει την υφιστάμενη τάση απορρίψεως και του κ. Σαμαρά: « Με την εμφάνιση του Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο ολοκληρώνεται το καστ των πρωταγωνιστών. Από το πουθενά σχεδόν εμφανίστηκε ένας στην κυριολεξία χαμένος "κρίκος" της νεότερης ελληνικής ιστορίας ...Εμφανίστηκε μάλιστα οικιοθελώς και αυτοβούλως σε μια εποχή, που είναι βέβαιον ότι θα αναζητηθούν "αποδιοπομπαίοι τράγοι", για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή.
Εμφανίστηκε ως εθελοντής ο φυσικός απόγονος ενός από τους βασικούς πρωταγωνιστές τής εθνικής μας δυστυχίας και με την πράξη του αυτή αποκάλυψε ένα στην κυριολεξία "ξεχασμένο" κύκλωμα αθλιότητας ...Ένα κύκλωμα, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες κρυβόταν επιτυχώς πίσω από "Μουσεία", "Προσκοπισμούς" και "Υποτροφίες". Ο φυσικός απόγονος του Μπενάκη αποκάλυψε με την ύπαρξή του έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερα κρυμμένους "βραχίονες" του ελληνικού παρακράτους.
Είμαστε, λοιπόν, αγαπητοί μου  φίλοι, προδομένοι από όλους, ή σχεδόν από όλους,  όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση! Το ομολογούν οι άνθρωποί τους.
Ο εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ κ. Στ. Ψυχάρης σε σημείωμά του με τίτλο "Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ...." (21.10.2012) γράφει και τα εξής:
"Η μερίδα του λέοντος ως προς τις ευθύνες για την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση του κράτους ανήκει σε όσους άσκησαν την εξουσία -κόμματα και πρόσωπα.  Στον ελληνικό λαό ανήκει το δικαίωμα να επιλέξει όσους πρέπει να στείλει σπίτι τους.
 Η διαδικασία αποπομπής του παλαιού και υποδοχής του νέου έχει αρχίσει.
Απόδειξη ότι τα παραδοσιακά κόμματα από τη μια ως την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος έχουν μαραθεί.
Είναι καταφανές ότι η κοινωνία αναζητεί τον ηγέτη που με σύνεση και τόλμη, με όραμα και σθένος θα ηγηθεί ενός πατριωτικού κινήματος με βάση τη σταθερότερη πολιτική συνισταμένη που εδρεύει στο Κέντρο"
Και σήμερα ιδού το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα χάνεται! Καταποντίζεται! Σε λίγο θα είμαστε εμείς ξένοι στον τόπο μας! Το μάθατε και αυτό; Σε όποια νησιά μας δεν αριθμούνται περισσότεροι από 150 κάτοικοι, οι άνθρωποι αυτοί -για λόγους οικονομίας, για λόγους λιτότητος- πρέπει να φύγουν από το νησί τους!
Έτσι όμως –ακατοίκητα πλέον αυτά τα νησιά- στη συνέχεια θα καταστούν ελεύθερες ή αμφισβητούμενες ζώνες, όπως τα Ίμια!
Δεν θα επιμείνουμε όμως στο σημείο αυτό επειδή πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε το σάπιο σύστημα, το οποίο κυβέρνησε τη Χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια  και ένεκα του οποίου η Ελλάδα μας οδηγείται πλέον στον αφανισμό!
Θα περιμέναμε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του παρελθόντος Οκτωβρίου να επισημάνει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά δεν το είδαμε! Εισηγήσεις και συζητηεις εντός των τειχών έγιναν, και μάλιστα πολύ σημαντικές!
Αλλά πρός τά έξω τίποτε δεν ανακοινώθηκε! Ούτε ένα Μήνυμα δεν εξεδόθη! Άρα μπορούμε να υποθέσουμε, ότι οι Εισηγήσεις και οι συζητησεις εντός της Αιθούσης έγιναν μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση!  Έτσι δύο - τρείς Ιεράρχες παραμένουν μπροστά στο μεγάφωνο της ιστορίας!
Επαναλαμβάνουμε, ότι τώρα που τα πράγματα έφθασαν στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι του ευτελισμού και της αναξιοπρέπειας, πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτό το σάπιο σύστημα, το οποίο κυβέρνησε τη Χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια έπειτα από την μεταπολίτευση  και ένεκα του οποίου η Ελλάδα μας οδηγείται πλέον στον αφανισμό!
Δεν προβαίνουμε σε πραγματεία, σε αναλυτική δηλ. επισκόπηση των γεγονότων. Απλώς από τα δημοσιεύματα  του ημερήσιου Τύπου δέκα μόλις ημερών αλιεύσαμε συγκλονιστικές ειδήσεις, οι οποίες προβάλλονταν με καταιγιστικό μάλιστα ρυθμό!
Δεν προλαβαίναμε να τις χωνέψουμε! Να λοιπόν μερικά σταχυολογήματα από αυτή την καθημερινή ειδησεογραφία. Τα παρουσιάζουμε έτσι ακριβώς, όπως οι εφημερίδες τα περιέγραψαν.
Το τελικό συμπέρασμα είναι, ότι εμείς πρώτα εγκαταλείψαμε τον Χριστό, για να αποκτήσουμε το χρυσό και τώρα ο Χριστός με τη σειρά Του μας εγκαταλείπει και φεύγει..., εγκαταλείπει δηλ. την Ελλάδα και τους Έλληνες, έτσι ώστε να πέσουμε στην ανυποληψία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, να πεινάσουμε, να δυστυχήσουμε, χάνοντας και το χρυσάφι που αποκομίσαμε! Έπειτα από την περίοδο της πνευματικής φτώχειας, μπαίνουμε τώρα και στην οικονομική δυσπραγία! Εχάσαμε λοιπόν και τα αυγά και τα καλάθια!Λύση υπάρχει και είναι η μοναδική!
Είναι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, η επιστροφή στην Εκκλησία, ο τακτικός ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ, δηλ. η ενθρόνιση του Χριστού στην καρδιά μας  και επομένως και στην καθημερινή ζωή μας! Αλλοιώς, αντίο Ελλάδα μου, χώρα των ΑΓΙΩΝ και των ΗΡΩΩΝ!

http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/14630-2012-11-26-13-14-21

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...