Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

1984....Ξανά

Όλοι όσοι έχουν διαβάσει το περιβόητο πλέον βιβλίο του Όργουελ δεν πρέπει επ΄ ουδενί να απορούν με όσα συμβαίνουν στην σημερινή Ελλάδα .
Το νεο-φασιστικό καθεστώς του Μεγάλου Αδερφού , καταρχήν είχε διαστρεβλώσει πλήρως το νόημα των λέξεων.

Υπήρχε το Υπουργείο Αγάπης και το Υπουργείο Αφθονίας για να θεσμοθετήσειτο μίσος και την φτώχεια που μάστιζε τους αγράμματους προλετάριους , το Υπουργείο Ειρήνης για να οργανώσει τον διαρκή πόλεμο που κατανάλωνε διαρκώς τους πόρους της παραγωγής προκειμένου να μην ανέβει ποτέ το βιοτικό τους επίπεδο και φυσικά το Υπουργείο Αλήθειας για να....
κατευθύνει την προπαγάνδα εναντίον του ίδιου του του λαού και να παραπλανήσει τη βούληση του για αλλαγές .

Σήμερα , όλα φαίνονται διαφορετικά αλλά είναι
ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι που επαναλαμβάνεται διαρκώς .

Το Υπουργείο Εργασίας μετατράπηκε σε Υπουργείο Απασχόλησης σαν να προσπαθούν να σηματοδοτήσουν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την μετατροπή του αγαθού της Εργασίας σε απλή «απασχόληση» .

Η λέξη Εθνικός ( πχ Εθνική Άμυνα , Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων) ,απαλείφθηκε πλήρως από το λεξιλόγιο προκειμένου να μην μάθουν οι νέες γενιές ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί προκειμένου , κατά τη βούληση κάποιων να μετατραπούν σε άμορφη μάζα , εξαθλιωμένη , χωρίς ιδεολογία , χωρίς παράδοση και χωρίς ιστορία
ώστε να μην επαναστατήσουν ποτέ .

Η οικονομική υποταγή των λαών ονομάστηκε Σχέδιο Στήριξης και Πλάνο Σωτηρίας κάνοντας τον καθένα να απορεί γιατί οι λαοί (εμείς , οι Ιρλανδοί κτλ) δεν θέλουμε να προσχωρήσουμε εκεί για να σωθούμε .

Όσο δε , προσπαθούμε να συνέλθουμε από την διαρκή προπαγάνδα , τα σύνορά μας( αν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο ) αλώνονται καθημερινά από δεκάδες έως και εκατοντάδες λαθρομετανάστες που έρχονται κατευθυνόμενοι από συγκεκριμένα κυκλώματα που δεν υπηρετούν
μόνο το κέρδος αλλά και την επιδίωξη της Νέας Τάξης για την έλευση φτηνών εργατικών χεριών και την διάλυση του εθνικού κράτους .



Στο ίδιο βιβλίο , ο εσωτερικός εχθρός που απειλεί τον λαό είναι μονίμως παρών και έτοιμος να καταστρέψει τα πάντα .
Έτσι και σήμερα , ο εχθρός είναι το γενικώς χαρακτηριζόμενο «ΔΗΜΟΣΙΟ» .
Το Δημόσιο είναι κάτι κακό και στοιχειωμένο που πρέπει να εξαφανισθεί .
Είναι οι καθηγητές , οι στρατιωτικοί , οι αστυνομικοί , οι εφοριακοί και γενικά κάθε άνθρωπος που είχε την ατυχία να έχει «μόνιμη» δουλειά , συγκεκριμένες αποδοχές , πλήρη ασφάλιση και ωράριο .
Αυτά τα «αγαθά» είναι κόκκινο πανί γιατί αρκετοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
δεν τα έχουν οπότε και αυτοί που τα έχουν πρέπει να τα χάσουν και γρήγορα μάλιστα .

Έτσι ενώ στο βιβλίο του Όργουελ , είχαν τις τελετές μίσους εναντίον του εσωτερικού εχθρού στην Ελληνική σύγχρονη κοινωνία από τους πολιτικούς μέχρι τους «εθνικούς γελωτοποιούς» , όλοι στοχοποιούν το Δημόσιο ως πηγή κακού , σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την εξάλειψη του κοινωνικού κράτους (νοσοκομεία , ασφάλιση , παιδεία ) ή της παρουσίας του εθνικού κράτους ( στρατός , αστυνομία κτλ ) από την καθημερινή ζωή των «Πολιτών» που δεν θα δικαιούνται τίποτε πέραν της χαμηλόμισθης εργασίας τους.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το βιβλίο 1984 τελείωνε με μια σφαίρα στο κεφάλι του πρωταγωνιστή !
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/1984.html
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2012/11/1984.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...