Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη Ρόδο, έτοιμες για επέμβαση στο μέτωπο της Συρίας.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ
Αναμένεται και το αεροπλανοφόρο «Αϊνζενχάουερ», μαζί με την ομάδα μάχης από πολλά αντιτορπιλικά!
Ο κατάπλους στη Ρόδο της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου εντάσσεται στο πλαίσιο...

της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, εξ αιτίας των γεγονότων στη Συρία και την ένταση με την Τουρκία, στον όχι (μόνο) για την ανάπαυση του πληρώματός της. Μάλιστα θα ακολουθήσουν και αντιτορπιλικά που αποτελούν την «ομάδα μάχης» του αεροπλανοφόρου «Αϊνζενχάουερ», που αναμένεται να καταπλεύσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η εν λόγω Ομάδα μάχης, θα «σπάσει’ στα δύο και το ένα τμήμα της θα παραπλέει νότια της Κύπρου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο, το δεύτερο της κλάσης Nimitz, είχε αναπτυχθεί στην ίδια περιοχή και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 για περίοδο και πάλι περίπου έξι μηνών, όπου αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt (CVN-71). Εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από το USS Ronald Reagan (CVN-76) και για ένα διάστημα και το USS Abraham Lincoln (CVN-72).


Η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να διατηρούν σε αυτήν δυο αεροπλανοφόρα, ή έστω ένα για το διάστημα της αντικατάστασης.


Η συγκέντρωση τόσο ισχυρής ναυτικής δύναμης στην ευρύτερη πειροχή Κρήτη –Ρόδος – Κύπρος, συνδέεται με σενάριο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όπου συνεχίζεται ο εμφύλιος. Φαίνεται άλλωστε όι υπάρχει συμφωνία και με την Ρωσία, πλοία της οποίας ήδη βρίσκονται εν πλω για τον ίδιο σκοπό.


Το αεροπλανοφόρο «Αϊνζενχάουερ» έχει δύναμη κρούσης 90 μαχητικών αεροσκαφών και προσωπικό 5.500 αξιωματικούς και ναύτες.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...