Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Ένωση για πάντα» - Εκδηλώσεις-μήνυμα σε σκοτεινούς κύκλους για την Κρήτη

Με κεντρικό σύνθημα «Ένωση για πάντα» ως μια απάντηση στους φαιδρούς και σκοτεινούς κύκλους, που επαγγέλλονται την ανεξαρτησία της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, η πρώτη κοινή σύσκεψη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, που θα διαμορφώσουν και θα υλοποιήσουν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης όλων των εκδηλώσεων θα είναι η Αιρετή Περιφέρεια Κρήτης, η πρόταση της οποίας ενσωματώνει την τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης- που προεδρεύει στην Οργανωτική Επιτροπή- οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο το 2013 και θα δίνουν το στίγμα «ότι η Κρήτη προχωρά μαζί με την Ελλάδα, σε πείσμα αυτών που διακινούν αντίθετες ιδέες».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης –επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, σχολίασε: « Ο κρητικός λαός δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα λεγόμενα των φαιδρών και σκοτεινών κύκλων. Εάν αυτοί οι κύκλοι είχαν την παραμικρή επιρροή θα έβγαιναν στην επιφάνεια, δεν έχουν όμως και κρύβονται. Η Κρήτη την επόμενη εκατονταετία ξεκινά να είναι για πάντα συνδεδεμένη με τον κορμό της Ελλάδας. Ξεκινά με αισιοδοξία και ελπίδα και αυτό ακριβώς θα σηματοδοτήσουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων.»Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...