Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Φάκελος Kinzhal: Ο ανίκητος πύραυλος των Ρώσων, vid

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να χρησιμοποιεί υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός και δυτικός Τύπος ανέφεραν πως πύραυλοι Kinzhal χρησιμοποιήθηκαν ξανά μετά από πολύ καιρό στις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στις 14 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Starokonstantinov στην του Khmelnitsky, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη γραμμή επαφής του ουκρανικού μετώπου.

Ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν επίσης προς την κατεύθυνση των περιοχών Σούμι και Κιέβου.

Σύμφωνα με αναφορές, οι ρωσικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μαχητικά MiG-31K οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal της Ρωσίας τελευταίας τεχνολογίας.

Έτσι λοιπόν τα ρωσικά ΜΜΕ ξαναθυμήθηκαν τους περιβόητους ρωσικούς πυραύλους, για τους οποίους το ΕΛ έγραψε λεπτομερώς χρόνια πριν.

Αναλυτικά μεταδίδει το Sputnik:

    «Ο Kh-47M2 Kinzhal («στιλέτο») είναι ένας αεροεκτοξευόμενος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος ικανός να φέρει πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές. Διαθέτει αναφερόμενη αυτονομία 1.500 – 2.000 χιλιομέτρων και αγγίζει ταχύτητες έως 10 Mach (12.250 χιλιόμετρα την ώρα).

    Εάν εκτοξευθεί από το στρατηγικό βομβαρδιστικό κρούσης μεγάλης εμβέλειας Tupolev Tu-22M, η εμβέλεια του Kinzhal θα μπορούσε να επεκταθεί στα 3.000 km.

    Το υπερηχητικό σύμπλεγμα σχεδιάστηκε για να καταστρέφει ειδικά προστατευμένες εγκαταστάσεις πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήκωσε το πέπλο του μυστηρίου γύρω από το Kinzhal κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας την 1η Μαρτίου 2018.

    Διεθνείς παρατηρητές έχουν επανειλημμένα παραδεχτεί ότι τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά υπερηχητικούς πυραύλους. Ωστόσο, ο ουκρανικός Τύπος ισχυρίστηκε ότι ο στρατός του κατάφερε να καταρρίψει το θαυματουργό όπλο της Ρωσίας σε πολλές περιπτώσεις, παρέχοντας μηδενικά στοιχεία για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών.
    Μετά από μη επιβεβαιωμένες αναφορές ότι το Patriot αναχαίτισε ένα Kinzhal στην Ουκρανία τον Μάιο, το αμερικανικό σύστημα καταστράφηκε γρήγορα από τον εν λόγω υπερηχητικό πύραυλο, καταρρίπτοντας τους προηγούμενους ισχυρισμούς και φέρνοντας σε αμηχανία την ουκρανική ηγεσία.
    Τον Δεκέμβριο, ο ουκρανικός Τύπος υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι ο στρατός της χώρας κατέρριψε τον υπερηχητικό πύραυλο, χωρίς να παρουσιάσει καμία απόδειξη.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...