Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ηλιούγεννα, Μιθρούγεννα, Τριέσπερα, Σατουρνάλια και καλά κρασιά...

Μια συγκρητιστική ερμηνευτική του Χριστιανισμού αποτελεί και η υποτιθέμενη λογοκλοπή της ημερομηνίας των Χριστουγέννων!
 
Οι Εθνικοί, έχοντας κι αυτοί τα έθιμά τους τέτοιες μέρες, βομβαρδίζουν και κατηγορούν τους απατεώνες Χριστιανούς πως γιορτάζουν τα ψεύτικα Χριστούγεννά τους πάνω στα αποκαίδια του Παγανιστικού θεού Ηλιου και του Μίθρα!
Εχει γίνει, και γίνεται, πολύς ντόρος για την ταινία - ντοκυμαντέρ Zeitgeist, στην οποία κάποιοι, με την ειδικότητα της ανειδίκευσης και την επιστήμη της πλαστής Ιστορίας, ανακαλύπτουν και "αποκαλύπτουν" στους ηλίθιους χριστιανούς πως και ο Ωρος, και ο Διόνυσος και ο Οσιρις και ο Μίθρας και ο Κρίσνα και δεν ξέρω ποιοί άλλοι, όλοι μα όλοι γεννήθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου από Παρθένο, είχαν 12 μαθητές, πέθαναν και αναστήθηκαν! ( ελάτε τώρα που γυρίζει)
Οι ισχυρισμοί αυτοί οδηγούν στο εξής συμπέρασμα:
Tα Χριστούγεννα είναι το χριστιανικό κακό αντίγραφο των παγανιστικών εορτών που σχετίζονται με την ηλιακή λατρεία!!!
Όσοι υποστηρίζουν ότι οι Χριστιανοί αντέγραψαν την ημερομηνία εορτής των Χριστουγέννων από την εορτή του “sol invictus”, προτείνουν ότι η δεύτερη ξεκίνησε το 274 μ.Χ., την εποχή του Αυρηλιανού. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό ή αρχαιολογικό δεδομένο που να στηρίζει αυτή την άποψη. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο Αυρηλιανός έκτισε έναν μεγαλοπρεπή ναό προς τιμή του ήλιου την εποχή αυτή, ότι αναβάθμισε τους ιερείς του ναού σε pontifices, αλλά καμιά αναφορά σε εορτή του ήλιου την 25η Δεκεμβρίου δεν υπάρχει πριν το 354 μ.Χ. και αυτή αμφισβητήσιμη. Οι υποστηρικτές της παραπάνω θεωρίας θεωρούν ότι εφόσον το Χειμερινό Ηλιοστάσιο έπεφτε αυτή την ημέρα, είναι αυταπόδεικτο, ότι πρέπει να υπήρχε μια τέτοια εορτή. Λοιπόν, τίποτα δεν είναι αυταπόδεικτο, αν δεν μαρτυρείται από τις πηγές.
Επίσης, την εποχή που καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτής της Γέννησης του Χριστού στην Ρώμη, δεν υπήρχε αντίστοιχη εορτή του ήλιου, τα δε Σατουρνάλια ξεκινούσαν την 17η Δεκεμβρίου και τελείωναν την 22α ή 23η Δεκεμβρίου.
Ξεκινώντας από την πληροφορία των Ευαγγελιστών ότι ο Χριστός γεννήθηκε κατά την απογραφή του Καίσαρος Αυγούστου ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος την επιβεβαιώνει με δικούς του υπολογισμούς.
«Ὅθεν δῆλον, ὅτι κατά τήν πρώτην ἀπογραφήν ἐτέχθη. Καί τοῖς ἀρχαίοις τοῖς δημοσίᾳ κειμένοις κώδιξιν ἐπί τῆς Ῥώμης ἔξεστιν ἐντυχόντα καί τόν καιρόν τῆς ἀπογραφῆς μαθόντα, ἀκριβῶς εἰδέναι τόν βουλόμενον. Τί οὖν πρός ἡμᾶς, φησί, τοῦτο τούς οὐκ ὄντας ἐκεῖ οὔτε παραγενομένους; Ἀλλ’ ἄκουε, καί μή ἀπίστει, ὅτι παρά τῶν ἀκριβῶς ταῦτα εἰδότων, καί τήν πόλιν ἐκεῖνην οἰκούντων παρειλήφαμεν τήν ἡμέραν ». «Μετά τοῦτον οὖν τόν ἕκτον μῆνα ἀρχήν ἡ Μαρία τῆς συλλήψεως ἔλαβεν˙ ὅθεν καί ἐννέα μῆνας ἀριθμοῦντες, εἰς τόν παρόνταν τοῦτον ἀπαντησόμεθα μῆνα. Ἔστιν οὖν ὁ πρῶτος μήν τῆς συλλήψεως τοῦ Δεσπότου Ἀπρίλιος, ὅς ἐστι Ξανθικός˙ μεθ’ ὅν Ἀρτεμίσιος, Δέσιος, Πάνεμος, Λώιος, Γορπιαῖος, Ὑπερβεταῖος, Δῖος, Ἀπελλαῖος, καί οὗτος ὁ μήν ὁ ἐνεστώς, καθ’ ὅν τήν ἡμέραν ἐπιτελοῦμεν».
Επειδή, λοιπόν, στην Ρώμη φυλάσσονταν στα δημόσια αρχεία τα της απογραφής, από αυτά οι Χριστιανοί της πόλης έμαθαν την ημερομηνία γέννησης του Χριστού και από την Ρώμη ξεκίνησε να εορτάζεται την 25η Δεκεμβρίου.
Ολη η Ιστορία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού είναι αποδεδειγμένη από Ιστορικούς, εμείς δεν οφείλουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν όπως και δεν καιγόμαστε να αποδείξουν οι Παγανιστές ότι αντέγραψαν τα Χριστούγεννα.
Η κακοποίηση της ιστορικής επιστήμης είναι το σοκολατένιο πιστόλι όλων των εχθρών του Χριστιανισμού, ειδικά αθέων και δωδεκαθειστών! ( ως και αυτούς ενώνει ο Χριστιανισμός! )
Ο Ιησούς Χριστός ουδεμία σχέση έχει με με τους παγανιστικούς θεούς, διότι ο μεν Χριστός είναι αποδεδειγμένα Ιστορικό πρόσωπο ενώ οι άλλοι "θεοί" είναι ανύπαρκτα όντα, νεράιδες και ξωτικά!
Τι να κλέψουμε και τι να αντιγράψουμε από τις ανήθικες, αιμοσταγείς, απάνθρωπες θεότητες των ειδωλολατρών, όταν μας αποκαλύφθηκε ο Ηλιος της Δικαιοσύνης, της Αγάπης, του Ελέους, της ευσπλαγχνίας!! Αυτόν τον Ηλιο λατρεύουμε, τον Εναν και Μοναδικό και όχι έναν από τους εκατομμύρια που υπάρχουν στο σύμπαν.
Μην συγκρίνετε, λοιπόν, τα ανόμοια...δεν τσουβαλιάζεται σε ένα σακί η Ιστορία με τη Φαντασία...
Στην εικόνα ο χρησμός του Απόλλωνος,από το Μαντείο των Δελφών: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΜΟΣ ΘΕΟΣ ΕΣΤΙΝ»

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...