Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Μεντβέντεφ για μερική επιστράτευση: «Θα υπερασπιστούμε ακόμα και με πυρηνικά τα νέα εδάφη»

Η νύξη του για τους υπερηχητικούς πυραύλους της Ρωσίας που μπορούν να πλήξουν Ευρώπη και ΗΠΑ σε λίγα μόλις λεπτά.

Σαφής αλλά και αιχμηρός, όπως το συνηθίζει τους τελευταίους μήνες, εμφανίστηκε σε νέο του γραπτό μήνυμα ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Προέδρου Πούτιν αλλά και τα δημοψηφίσματα των απελευθερωμένων επαρχιών στην Ουκρανία, αναφέρει:

Αποτελέσματα των αποφάσεων του Ανώτατου Αρχηγού της 21.09.22

  1. Θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα και οι δημοκρατίες του Ντονμπάς και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία.
  2. Η προστασία όλων των εδαφών που έχουν ενταχθεί θα ενισχυθεί σημαντικά από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
  3. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία.

Η υπερηχητική ταχύτητα (σ.σ. εννοεί εδώ τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους) είναι εγγυημένο ότι μπορεί να πλήξει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα.

Επομένως, διάφοροι συνταξιούχοι ηλίθιοι με ρίγες στρατηγών δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία.

Αλλά το δυτικό κατεστημένο, γενικά, όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής“.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...