Υλικά
4 σκουμπριά, περίπου 350 - 400 γρ. το καθένα, καθαρισμένα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
50 ml ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
τα φύλλα από 8 - 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί, σε μια στρώση, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα Maille dijon originale και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κοιλιά τους από 1 σκελίδα σκόρδο και λίγα φύλλα δυόσμου. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο στο ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 - 17 λεπτά (ή λιγότερο, αν είναι μικρότερα), γυρνώντας τα μια φορά. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: αρωματική πατατοσαλάτα.
4 σκουμπριά, περίπου 350 - 400 γρ. το καθένα, καθαρισμένα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
50 ml ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
τα φύλλα από 8 - 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί, σε μια στρώση, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα Maille dijon originale και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κοιλιά τους από 1 σκελίδα σκόρδο και λίγα φύλλα δυόσμου. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο στο ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 - 17 λεπτά (ή λιγότερο, αν είναι μικρότερα), γυρνώντας τα μια φορά. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: αρωματική πατατοσαλάτα.