Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Παύλος: Η διαπλοκή επισκόπων με τη νεοταξική Παγκοσμιοποίηση και τους εν Ελλάδι εγκληματικούς υπαλλήλους της, - εννοούμε τον πρωθυπουργό και το πολιτικό κυβερνητικό κατεστημένο - είναι σημείο μεγίστης εκκλησιαστικής εκτροπής

Γιώργος Παύλος
Καθ. Φυσικής και φιλοσοφίας ΔΠΘ


σχόλιο Γ.Θ : Ένα απόσπασμα της επιστολής του καθηγητή που απέστειλε στους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το υπόλοιπο της επιστολής θα δημοσιευθεί σε ξεχωριστές αναρτήσεις αλλά όποιος θέλει, στο τέλος της ανάρτησης μπορεί να βρει τον σύνδεσμο για ολόκληρο το άρθρο

Ανοικτή επιστολή στους ορθόδοξους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Το θεολογικό και εκκλησιολογικό πλαίσιο της κριτικής μας

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ δίδασκε πως σκοπός της ανθρώπινης ζωής είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος. Χωρίς το Άγιο Πνεύμα η ζωή των ανθρώπων γίνεται κόλαση αδιάβατη. Η ιεραρχία της Εκκλησίας έχει ως βασικό έργο της, τη διακονία της μετάδοσης του Αγίου Πνεύματος στους ανθρώπους και στον κόσμο όλο. Η ιεραρχία της Εκκλησίας είναι μια ανατρεπτική ιεραρχία, όπου το ανώτερο υπηρετεί το κατώτερο, οδηγώντας το στην Θεία Σοφία και στην Αγία Τριάδα μέσω του Μυστηρίου της Εκκλησίας. Όπως δηλαδή ο Άκτιστος Τριαδικός Θεός δημιουργεί τον κτιστό κόσμο ελεύθερα και από αγάπη εκ του μη όντος και εκ του μηδενός και τον υπηρετεί ενεργώντας αυτοπροσώπως και διαρκώς μέσα σε αυτόν, συγκρατώντας τον στο είναι και ωθώντας τον στο εύ είναι. Έτσι και η ιεραρχία της Εκκλησίας είναι ανατρεπτική ιεραρχία και όχι εξουσιαστική, με το να υπηρετεί διαρκώς ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι τη σωτηρία του κόσμου. Για αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μόνη Αληθής Εκκλησία του Χριστού. Ομοίως η Ορθόδοξη Θεολογία, ως Θεολογία των Ακτίστων και Προσωπικών Ενεργειών του Θεού, και ως η Θεολογία του τριαδικώς Υποστατικού και Ζώντος Ενός Θεού, είναι η μοναδική Αλήθεια για τον Θεό, τον άνθρωπο και τον κόσμο όλο. Κάθε απόκλιση έστω και ανεπαίσθητος από αυτή την Αλήθεια των πραγμάτων είναι αίρεση μέγιστη και άρνηση του Μυστηρίου του Χριστού και της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου.

Ο Ορθόδοξος επίσκοπος είναι πραγματικός διάδοχος των Αγίων Αποστόλων. Φέρει όλη την Αποστολική διαδοχή. Για αυτό είναι τόπος και εικόνα του Ζώντος Χριστού και Θεού. Και δια του Χριστού τόπος και εικόνα του Τριαδικού και Υποστατικού Θεού. Για αυτό η Εκκλησία όρισε οι επίσκοποι να έχουν περάσει πρώτα όλες τις βαθμίδες της ασκήσεως και να μετέχουν του Θείου φωτισμού και ει δυνατόν να είναι έμπειροι της Θείας φωτίσεως και ακόμη και της Θεώσεως. Βεβαίως οι επίσκοποι ένας ένας δεν είναι αλάθητοι Πάπες και μπορούν να εκπέσουν της Αληθείας και της Χάριτος, όπως συνέβη με τον Ιούδα και με τον Πάπα. Αλάθητη είναι μόνο η Εκκλησία και το εν αυτή οικόν Άγιο Πνεύμα. Σήμερα έχει καταστρατηγηθεί αυτή η παράδοση και οι επίσκοποι επιλέγονται δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω μιας γραφειοκρατικής και καριερίστικης διαδικασίας και όχι μιας ορθόδοξης ασκητικής πορείας και πείρας. Μάλιστα έχει καταργηθεί εντελώς η ουσιαστική μετοχή των πιστών στην ανάδειξη του επισκόπου. Έτσι δεν έχουμε εκκλησία όλων των πιστών και βαπτισμένων στο όνομα της Αγίας Τριάδος, αλλά εκκλησία μόνο των επισκόπων. Άρα έχουμε άρνηση και κατάργηση της ουσίας της Εκκλησίας και του Μυστηρίου του Τριαδικού Θεού, ως μυστήριο ενότητας των πάντων και ἵνα πάντες ἓν ὦσιν. Είναι αυτό πολύ σαφές στη διαρκώς αυξανόμενη περιφρόνηση του εκκλησιολογικού ρόλου του όλου λαού των πιστών. Δηλαδή έχουμε και στην ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος μια επικίνδυνη κι διαρκή εξομοίωση με την παπική αίρεση, όπου εκκλησία είναι σχεδόν μόνον ο Αλάθητος Πάπας, ο οποίος έχει εξορίσει τον Χριστό στους ουρανούς της νεοπλατωνικής μεταφυσικής και φαντασίωσης. Στην ουσία ο Πάπας έχει εκδιώξει τον Χριστό από την ιστορία, τον κόσμο και την Εκκλησία του και έχει ο ίδιος ως άλλος εωσφόρος καταλάβει τον θρόνο του Χριστού ως του Μόνου Αληθινού και Ζώντος Θεού. Έτσι η υπακοή στον Χριστό και στην εκκλησία έχει μετατραπεί σε υπακοή στους ανθρώπους ως πατριάρχες επισκόπους κλπ.

Όμως ο αληθώς ορθόδοξος και πνευματοφόρος επίσκοπος δεν είναι υποκείμενος πνευματικά, ούτε στον πατριάρχη ούτε στον αρχιεπίσκοπο και είναι πάντα ίσος μεταξύ ίσων όπως οι Άγιοι Απόστολοι. Αυτό είναι το όντως δημοκρατικό πνεύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αντίθεση με τον μονοφυσιτικό παπικό φεουδαρχισμό. Όσες φορές οι επίσκοποι εξέπιπταν του θείου αυτού αξιώματός των, η Εκκλησία δοκιμαζόταν με διαιρέσεις και αιρέσεις. Έτσι είχαμε την διπλή εκκλησιολογική αίρεση και πλάνη του παποκαισαρισμού ή του καισαροπαπισμού.

Στην εν τέλει ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου κατελύθει και περιφρονήθηκε το Χριστοκεντρικό και Τριαδοκεντρικό αξίωμα του επισκόπου, αφού ο ορθόδοξος επίσκοπος εξομοιώθει με τους καρδινάλιους της παπικής αιρέσεως, οι οποίοι μετείχαν της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. Υποτελής δηλαδή ο ορθόδοξος επίσκοπος στον Πατριάρχη και στον αρχιεπίσκοπο, και όχι στον Χριστό και στην Αγία Τριάδα, έχει χάσει ουσιαστικά το αποστολικό του αξίωμα ως τόπος και εικόνα του ίδιου του Χριστού και δι αυτού όλης της Αγίας Τριάδος. Εδώ έγκειται και η αρχή της αποορθοδοξοποιήσεως και αποχριστιανοποιήσεως, δηλαδή επικίνδυνης αλλοιώσεως της ορθόδοξης θεολογικής και εκκλησιολογικής παράδοσης και Αλήθειας, η οποία παγιώνεται πλέον πολύ επικίνδυνα στην Ανατολή, με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου. Μάλιστα η μετοχή των καρδιναλίων σε πανορθόδοξο σύνοδο τη διέψευσε ως όντως και αληθώς ορθόδοξη σύνοδος, αφού εμμέσως αναγνωρίσθηκε και έγινε αποδεκτή η παπική αίρεση με την παρουσία εκπροσώπων του παπισμού.

Σεβαστοί Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, δυστυχώς φοβούμεθα και διαισθανόμεθα πως ως εκκλησιαστική ιεραρχία κινείστε σε πολύ ολισθηρό έδαφος. Ως αμαρτωλοί άνθρωποι μεν, αλλά ως πιστά μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, είμαστε υποχρεωμένοι ενώπιον του Χριστού και της Εκκλησίας του, να σας μιλήσουμε ευθαρσώς. Διότι εάν η κριτική ανάλυσή μας ευσταθεί και εσείς συνεχίσετε κατά τον τρόπο αυτό να σφάλλετε και δεν πράξετε αναλόγως, επειγόντως και εμπράκτως, κινδυνεύουμε ω μη γένοιτο, να σας θεωρούμε ως μη ορθόδοξους επισκόπους, αλλά ως αιρετικούς και Ουνίτες. Εμμένουμε στη Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική και Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία του Χριστού και στην αναλλοίωτη και σωτήρια Αλήθεια της, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον Ζώντα Χριστό ως τον Σαρκωμένο Θεό Λόγο.

Ο Χριστός είναι πάνω από πατριάρχες και επισκόπους, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι από μόνοι των αλάθητοι, αλλά συχνά έχουν περιπέσει και σε αιρέσεις. Το αξίωμα του ιεράρχη και επισκόπου μολονότι είναι θεόσδοτο δεν εμποδίζει ο φέρων αυτό άνθρωπος να περιπέσει σε αίρεση όπως δεν εμπόδισε στο παρελθόν τον εωσφόρο, τον Ιούδα, τον Πάπα και κάθε αρχηγό αιρέσεως, όπως βλέπουμε στην εκκλησιαστική μας ιστορία. Εμείς δε δεχόμεθα πως οι πατέρες της Εκκλησίας που για χίλια χρόνια μιλούν περί της παπικής αιρέσεως ότι έσφαλαν και ότι τώρα κάποιοι από εσάς ότι είστε σοφότεροι σωστότεροι και αλάθητοι και μπορείτε να τους διορθώσετε. Το ότι έτσι είναι το πράγμα, το έχουμε δει τόσο στην περίπτωση του Αγίου Μαξίμου όσο και στην περίπτωση του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, οι οποίοι αντίθετα από πατριάρχες και το σύνολο των επισκόπων που είχαν περιπέσει σε αίρεση διέσωσαν μαρτυρικά το Μυστήριο και την Αλήθεια του Χριστού και της Εκκλησίας του. Ευχόμεθα και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί σήμερα η ίδια τραγική εκκλησιαστική ιστορία.

Η συναναστροφή σας με τον δαιμονιωδώς αλάθητο Πάπα και τα λοιπά δυτικά χριστιανικά δόγματα έχει κατά την γνώμη μας υπερβεί το επιτρεπτό αδερφικό ενδιαφέρον προς τους ηγαπημένους μεν αδερφούς μας στην Δύση, τους δυτικούς χριστιανούς παπικούς, προτεστάντες κλπ., πλην όμως σαφώς αιρετικούς. Διότι η πτώση του Πάπα κατά τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς είναι η τρίτη κατά σειρά πτώση, μετά την πτώση του εωσφόρου και των δαιμόνων και αργότερα του Ιούδα, που ήταν και αυτός Απόστολος του Χριστού. Η Ορθόδοξος Ανατολική Εκκλησία είναι η Μόνη Αληθής Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού. Ομοίως Τα Ορθόδοξα Δόγματα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η μόνη Αναλλοίωτος και Αληθής διατύπωση του Μυστηρίου της Αγίας Τριάδος, του Μυστηρίου της Σαρκώσεως Του Θεού Λόγου και του Μυστηρίου της Εκκλησίας του Χριστού.

Ακόμη χειρότερα, διαπλοκή ορθόδοξων επισκόπων με τη νεοταξική Παγκοσμιοποίηση και τους εν Ελλάδι εγκληματικούς υπαλλήλους της - εννοούμε τον πρωθυπουργό και το πολιτικό κυβερνητικό κατεστημένο - όλων των συστημικών κομμάτων, είναι επίσης σημείο μεγίστης εκκλησιαστικής εκτροπής όπως εξηγούμε ακολούθως. Διότι όπως πληροφορούμεθα, όλοι οι επίσκοποι της εκκλησίας της Ελλάδος, εκτός εξαιρέσεων ελαχίστων, έχουν χρηματοδοτηθεί από τον αίτιο δολοφονικών ιατρικών πράξεων, Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνένοχη κυβέρνηση του, με υπέρογκα χρηματικά ποσά για να στηρίξουν το έγκλημα της κορωνοκρατίας και της ψευδούς πανδημίας και των δήθεν θεραπευτικών, στην ουσία δολοφονικών, μαζικών και υποχρεωτικών γενετικών εμβολίων. Μήπως άραγε αυτό είναι ψευδής είδησις; Πιστεύουμε δε πως κάποια στιγμή η ελεύθερη και αμερόληπτος δικαιοσύνη θα επιληφθεί ενός τόσο φοβερού εγκληματικού κυβερνητικού έργου εναντίον της ελληνικής κοινωνίας. Για αυτό προτρέπουμε όλη την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει έστω και τώρα την φωνή της αμερόληπτης επιστήμης και λογικής και να σταθεί κριτικά και απέναντι σε αυτό το πολυεπίπεδο έγκλημα κατά του πολιτισμού, της επιστήμης και του ανθρώπου πριν να είναι αργά για όλους.

Για να αντιληφθούμε όλοι μας το μέγεθος των αιρετικών εκ του αποτελέσματος ενεργειών και παραλείψεων της εκκλησιαστικής διοίκησης, συνοψίζουμε μερικά πολύ σημαντικά σημεία των καιρών τα οποία εσείς θα έπρεπε να αναγνωρίζετε καλύτερα από εμάς και να προστατεύετε τον λαό και να τον φυλάσσετε από τον θανάσιμο κίνδυνο αιρέσεων και εκκλησιαστικών εκτροπών. 

Για ολόκληρο το άρθρο "Μήπως στην Ελλάδα κινούμεθα σε τροχιά Ουνίας και Παναίρεσης;"

Ε Δ Ω

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...