Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Εταιρείες βάζουν… πρωτεΐνη εντόμων μέσα σε τρόφιμα! (φώτο)

«Τα άτομα που είναι αλλεργικά στα οστρακοειδή μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στα γρύλους»
Την Κυριακή 14 Αυγούστου, ο αθλητής και ασχολούμενος με την διατροφή, Dr. Shawn Baker, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία με μια σακούλα snack με τυρί τσένταρ, τα οποία αντί να είναι φτιαγμένα από καλαμπόκι ήταν γεμάτα… πρωτεΐνη εντόμων.

Το σνακ από την καναδική μάρκα Actually Foods αναφέρουν ότι τα συστατικά «τροφοδοτούνται από γρύλους» σε ποσότητα 10 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Συγκεκριμένα, η ετικέτα των συστατικών στο πίσω μέρος της συσκευασίας υποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε “βιολογικό αλεύρι από γρύλους” στην παραγωγή των σφολιάτων, έχοντας παράλληλα μια προειδοποίηση για αλλεργία στο πίσω μέρος της σακούλας: “Τα άτομα που είναι αλλεργικά στα οστρακοειδή μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στα γρύλους. ”

Περαιτέρω έρευνα στη μητρική εταιρεία της Actually Foods, Entomo Farms , δείχνει ότι έχει αποστολή «να κάνει τα τρόφιμα με βάση τους γρύλους την πρώτη επιλογή για άτομα που ενδιαφέρονται για υψηλής ποιότητας, βιώσιμες πρωτεΐνες» και στην πραγματικότητα παράγουν ολόκληρους ψημένους γρύλους σε διάφορες γεύσεις, εκτός από την σκόνη πρωτεΐνης.

Τα σνακ που περιέχουν γρύλους είναι μόνο μερικά από μια σειρά νέων προϊόντων που αναδεικνύουν τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης, με τις εταιρείες να περνούν αθόρυβα τα ειδικά μείγματα γρύλων σε μικρή γραμματοσειρά ή στην ετικέτα των συστατικών.





πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...