Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ πρότεινε “εφεδρική” ρωσική πρωτεύουσα στην Σιβηρία!

Για ποια τρομερά σενάρια ετοιμάζεται η Ρωσία με την πρόταση μεταφοράς της πρωτεύουσας ;

Η πρόταση δημιουργίας «εφεδρικής πρωτεύουσας» της Ρωσίας στη Σιβηρία έχει στρατιωτικές αποχρώσεις, προκαλώντας τρομακτικούς συνειρμούς σε εκατ. πολίτες σε όλο τον κόσμο, για το τι πραγματικά ετοιμάζουν δύση και Ανατολή στην πορεία τους προς μια πιθανή μελλοντική σύγκρουση.  

Η πρόσφατη πρόταση του υπουργού άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου "να επιστρέψει στη Σιβηρία" για να μεταφέρει ακόμα και την πρωτεύουσα της χώρας εκεί, έκανε τεράστια εντύπωση όχι μόνο στην ρωσική επικράτεια αλλά παντού στον κόσμο.

Αυτή η ιδέα φάνηκε αρκετά ελκυστική για πολλούς Ρώσους, αλλά αμέσως υπήρξαν και εκείνοι που την είδαν με εχθρότητα. Τα κύρια αντεπιχειρήματα ήταν, δεν υπάρχει ανάγκη για τίποτα και πολλά άλλα.

Η πιθανή μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωσίας στο εσωτερικό είναι θέμα επιβίωσης, τονίζουν πολλοί Ρώσοι ειδικοί σε περίπτωση παγκόσμιας σύρραξης.

Ο Ρώσος ειδικός Σεργκέι Μαρζέτσκι ανέφερε επί του θέματος: “στοιχεία του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας Aegis έχουν ήδη τοποθετηθεί σε  Πολωνία και τη Ρουμανία. Δεν είναι μυστικό ότι έχουν διπλό σκοπό και κυριολεκτικά μέσα σε μια μέρα, οι υπάρχοντες πύραυλοι μπορούν να αντικατασταθούν με πυραύλους Tomahawk που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Μετά από αυτό, ολόκληρο το δυτικό τμήμα της Ρωσίας μέχρι τα Ουράλια βρίσκεται στη ζώνη καταστροφής των "αμερικανικών πυραύλων". Αυτή είναι μια απολύτως πραγματική απειλή.

Ο κίνδυνος έγκειται στα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ανατολική Ευρώπη, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο, οι πύραυλοι IRBM μπορεί τελικά να εμφανιστούν ακόμη και στην Ουκρανία.

Ο χρόνος πτήσης ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή από κάπου κοντά στο Χάρκοβο ή το Ζαπορόζιε προς την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη θα διαρκούσε μόνο λίγα λεπτά.

Για τη χώρα μας, αυτό είναι μια κολοσσιαία απειλή, καθώς μια προληπτική επίθεση με πυραύλους μπορεί να αποκεφαλίσει αιφνιδιαστικά ολόκληρη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και μαζί με αυτήν να καταστραφεί και η αμυντική  βιομηχανία  που σχετίζεται με την άμυνα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδέα της μεταφοράς της πρωτεύουσας κάπου στη Σιβηρία, μακριά από την ακτίνα καταστροφής των αμερικανικών πυραύλων, αποκτά έναν εντελώς διαφορετικό στόχο.

Αυτή η πρόταση δεν είναι πλέον μόνο μια προεκλογική ιδιοτροπία, αλλά αφορά ένα  ζήτημα φυσικής επιβίωσης της χώρας και διατήρησης της κυριαρχίας της.

Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ αυτό το πρόβλημα θα λύνονταν ως εξής. Οι λειτουργίες της πολιτικής διοίκησης θα μεταφέρονταν από την Ουάσινγκτον στην Νέα Υόρκη, μετατρέποντας μια γιγαντιαία μητρόπολη στο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, από την εποχή του Προέδρου Αϊζενχάουερ, οι Αμερικανοί έχουν το λεγόμενο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο». Πρόκειται για μια «εφεδρική κυβέρνηση», η οποία μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση της χώρας σε περίπτωση προληπτικής επίθεσης πυραύλων ICBM και εξολόθρευσης ολόκληρης της πολιτικής ελίτ.

Στη χώρα μας, όλες οι βασικές δομές διαχείρισης συγκεντρώνονται στη Μόσχα, και σε περίπτωση θανάτου της ηγεσίας της χώρας από πυρηνική επίθεση “χωρίς κήρυξη πολέμου”, θα άφηνε την χώρα μας ακέφαλη με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ήττα της.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Είναι, φυσικά, ανέφικτο να μεταφερθεί πλήρως η πρωτεύουσα από τη Μόσχα στη Σιβηρία. Ωστόσο, για παράδειγμα, από το Νοβοσιμπίρσκ είναι δυνατό να δημιουργηθούν  "ειδικές συμπληρωματικές υποδομές", διπλασιάζοντας τα κύρια στοιχεία του συστήματος διαχείρισης της χώρας και όλα αυτά μπορούν να γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Φαίνεται επίσης λογικό να μεταφερθούν βασικά εργοστάσια του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος από το δυτικό τμήμα της Ρωσίας στο κεντρικό, σε νέες πόλεις της Σιβηρίας, έτσι ώστε η καταστροφή τους από αμερικανικό πύραυλο να μην σημαίνει την άμεση κατάρρευση ολόκληρης της αμυντικής βιομηχανίας μας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η μεταφορά των εργοστασίων στα Ουράλια στα πρώτα χρόνια του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου  για την ΕΣΣΔ, έδωσε την νίκη στην χώρα μας, ενώ είναι ταυτόχρονα απαραίτητο να ξαναχτίσουμε την οικονομία και το στρατιωτικό-βιομηχανικό μας συγκρότημα σύμφωνα με τις νέες πυραυλικές απειλές από την Ανατολική Ευρώπη”, κατέληξε ο ίδιος.

Το σκηνικό δεν είναι καλό και τέτιοιες ιδέες αφορούν ολοκληρωτικό πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ, με όλες τις συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο σενάριο κοντά στα εδάφη της ΕΕ.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...